Ga slim om met water

5-7-2018

Wist u dat op een warme dag soms wel 40% meer water wordt gebruikt dan gemiddeld?  We vragen u daarom slim om te gaan met drinkwater.

Er is geen tekort
Er is ruim voldoende water om aan de vraag te voldoen ook als het langer warm blijft. Gebruiken echter veel mensen tegelijk kraanwater op hetzelfde moment, dan heeft het water iets meer moeite om door de 18.000 km aan leidingen uit de kraan te komen. Dat is soms merkbaar doordat de druk op het water minder is. Of doordat het water een beetje bruin is. Dit wordt veroorzaakt door deeltjes ijzer en mangaan die door de lagere stroomsnelheid via de leidingen mee komen. Deze stoffen hebben geen invloed op de waterkwaliteit, maar geven het water wel de bruine kleur.

Brabant water goed voorbereid op meer vraag naar drinkwater bij warmte
Brabant Water zorgt ervoor dat u altijd en overal gezond en veilig water uit uw kraan krijgt. Op basis van onze ervaring en kennis kunnen we pieken in de vraag naar drinkwater aan. Ook met dit warme weer hebben we genoeg water in onze voorraad en houden we heel goed in gaten hoe het watergebruik zich ontwikkelt.

Zelf slimmer omgaan met water
Doordat de vraag naar water bij warme temperaturen stijgt, hebben wij een aantal tips om het waterverbruik op deze dagen te verminderen of wat beter te verspreiden over de dag. Daarmee helpt u de kans op een lagere waterdruk en/of een bruine kleur van het water te verkleinen

Daarnaast is het natuurlijk ook voor het milieu altijd goed om slim en bewust om te gaan met water. Brabant Water geeft hiervoor ook een aantal tips. Heeft u zelf nog een goede tip? Deel hem dan met ons op Facebook!

Pagina overzicht

Brabant Water