Gerenoveerd waterproductiebedrijf Budel geopend

13-9-2017
Met de onthulling van een plaquette openden directeur Guïljo van Nuland van Brabant Water en burgemeester Marga Vermue-Vermue van de gemeente Cranendonck op 12 september officieel het gerenoveerde drinkwaterproductiebedrijf in Budel.

 

Het waterproductiebedrijf aan de Maarheezerweg levert per jaar ongeveer 3 miljard liter water aan de 35.000 inwoners en het bedrijfsleven van de gemeente Cranendonck en de gemeente Heeze-Leende.

 

Natte natuurparel Buulderbroek

Naast het feit dat het zuiveringsgebouw op een duurzame manier is gerenoveerd, wordt nu ook het grondwater - de bron van het drinkwater -  dieper gewonnen. Dit levert voor de natuur veel voordelen op. De natte natuurparel Buulderbroek kan weer in zijn oude glorie herstellen. Inmiddels zijn oorspronkelijke bewoners als het goudhaantje en de bonte vliegenvanger weer gesignaleerd. 

 

Zachter water

Bijkomend voordeel is dat het diepe grondwater veel zachter is. Zachter water bevat minder kalk. En minder kalk betekent minder kalkaanslag. Het belangrijkste voordeel van minder kalk is dat er minder zeep, was- en schoonmaakmiddelen nodig zijn. Dat scheelt de klant in zijn portemonnee en de belasting op het milieu is zo ook kleiner.

Pagina overzicht

Brabant Water