Officiële heropening waterproductiebedrijf Tilburg

17-5-2017

​Op woensdag 17 mei openden burgemeester P. Noordanus en algemeen directeur Guïljo van Nuland het gerenoveerde waterproductiebedrijf inclusief de centrale onthardingsinstallatie in Tilburg. Het waterproductiebedrijf levert aan ongeveer een kwart miljoen klanten in Tilburg en omgeving zachter water.

 IMG_3878_2400_1600.JPG

Drinkwatervoorziening regio Tilburg

Het waterbedrijf aan de Gilzerbaan in Tilburg speelt al sinds 1898 een belangrijke rol in de drinkwatervoorziening in de regio Tilburg. Niet alleen de gemeente Tilburg krijgt het drinkwater vanaf deze locatie, ook de gemeenten Goirle, Loon op Zand en regelmatig Dongen en Gilze Rijen worden geheel of gedeeltelijk vanuit dit waterproductiebedrijf voorzien van drinkwater.

 

Voordelen van zachter water

Met het in gebruik nemen van de nieuwe onthardingsinstallatie is het water in de regio zachter geworden. "En dat biedt voordelen. Zachter water bevat minder kalk. En minder kalk betekent minder kalkaanslag. Het belangrijkste voordeel van minder kalk is dat er minder zeep, was- en schoonmaakmiddelen nodig zijn. Dat scheelt de klant in zijn portemonnee en de belasting op het milieu is zo ook kleiner", aldus Guïljo van Nuland.

 

Open dag 21 mei

Aanstaande zondag, 21 mei, opent Brabant Water eenmalig haar deuren voor het publiek in Tilburg en omgeving. Vanaf 10.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te nemen in de wereld van drinkwater. Bezoekers van de open dag kunnen zien waar het drinkwater, dat 24/7 uit kraan stroomt,  vandaan komt en hoe het zachter gemaakt wordt. Ook laten we zien hoe de waterleidingen onderhouden worden.

 

Pagina overzicht

Brabant Water