Op vakantie? Spoel bij thuiskomst de kranen door

5-7-2019

​Gaat u binnenkort op vakantie? Spoel dan bij thuiskomst alle kranen en waterleidingen 1 minuut door. Zo hebt u fris en lekker drinkwater. Slim omgaan met water? Vang het water op: u kunt het prima gebruiken voor de schoonmaak of tuin.

Tijdens uw vakantie staat het water in de leidingen in uw huis langere tijd stil. Hierdoor is het water niet meer vers en loopt de kwaliteit wat terug. Dit kunt u merken aan de geur en smaak van het kraanwater. Spoel daarom direct na thuiskomst de kranen minstens één minuut door.

Gebruik het water dat u doorspoelt voor huis en tuin

Ga slimmer om met water: Als u bij het doorspoelen het water in een gieter of emmer opvangt, kunt u het prima gebruiken om schoon te maken of aan de planten te geven. Lees meer tips om slimmer om te gaan met water.

Voorkom inademen waterdamp

Als de temperatuur in huis oploopt tot boven de 25 graden en het water langere tijd stilstaat, kan de legionellabacterie ontstaan. Het drinken van water met de legionellabacterie is niet gevaarlijk, maar het inademen van waterdamp – via de douche bijvoorbeeld -  kan de veteranenziekte veroorzaken. Voorkom daarom dat het water vernevelt. Leg bij het doorspoelen de douchekop in een emmer met een dweil erover of houd hem onder water. 

Nog meer zomertips.

 

Pagina overzicht

Brabant Water