Slim omgaan met water in een handomdraai


banner.png

Water is een waardevol product, afkomstig uit de natuur. Kraanwater is gezond, duurzaam en een goed gecontroleerd levensmiddel . Iedereen moet kunnen genieten van het beste kraanwater. Nu én in de toekomst. Daar kunnen we onder andere voor zorgen door samen slimmer om te gaan met water en zuinig te zijn met de natuur. Waarom dat belangrijk is, leest u hier.

Kunt u zelf makkelijk iets doen?
Zeker weten! Wij hebben een aantal praktische tips voor u, waarbij u zult merken hoe makkelijk het is. Slimmer omgaan met water doet u werkelijk in een handomdraai. 

Tip 1: Zet de douche uit tijdens het inzepen

inzepen en water besparen.pngWist u dat u met douchen 8 liter water per minuut gebruikt? Gemiddeld douchen we 8 minuten. Dat betekent dus al snel 64 liter water per douchebeurt.  Douche een paar minuten korter. Of zet de kraan even uit te tijdens het inzepen. Dat scheelt water én energie.
Dat is slimmer omgaan met water! 

Tip 2: Geef de tuin water met een gieter in plaats van met een tuinslang

gieter.jpgU wilt dat uw tuintje er groen uit blijft zien en dat vraagt soms om extra water. Maar dat kan ook door een gieter te gebruiken in plaats van de tuinslang. Met een gieter van bijvoorbeeld 12 liter kunt u beter doseren waar water nodig is in uw tuin. Een tuinslang verbruikt al snel 18 liter per minuut.
Dat is slim omgaan met water!

Tip 3: Draai de was met een volle wasmachine

wasmachine.jpgEen wasje draaien kost gemiddeld zo'n 52,9 liter per wasbeurt. Het is dus slim om met een volle wasmachine te wassen. En heeft uw wasmachine een eco-knop? Dan scheelt dat ook vaak water én energie.
Dat is slimmer omgaan met water!

 

Tip 4: Vang met een regenton regenwater op, om in de tuin te gebruiken 

regenton.jpgDoor een regenton te gebruiken in de tuin, en daarmee regenwater op te vangen, kunt u tientallen liters kraanwater besparen die u normaal gebruikt om uw tuin te besproeien.
Dat is ook slim omgaan met water!

 

 Tip 5: Draai de kraan dicht tijdens het tandenpoetsen

kraan.jpgAls u de kraan laat lopen tijdens het tandenpoetsen, spoelt er zo 3 liter water door de gootsteen. Door de kraan dicht te draaien tijdens tandenpoetsen of scheren bespaart u in een handomdraai water.
Dat is slimmer omgaan met water!

 

Meer tips? Of hebt u zelf een goede tip? Mail naar communicatie@brabantwater.nl

Pagina overzicht

Brabant Water