Voordelen van zachter waterMinder kalkaanslag​
​Zachter water bevat minder kalk. En minder kalk betekent minder kalkaanslag. Dit zorgt niet alleen voor dat u minder hard hoeft te poetsen. Ook uw apparaten gaan hierdoor langer mee. Bekijk de handleiding van uw apparaat om deze op de juiste manier opnieuw in te stellen. (Tip: handleiding kwijt? Deze vindt u vaak ook op internet.)

Minder was- en schoonmaakmiddelen
Hoe zachter het water, hoe minder was- en schoonmaakmiddel u nodig heeft. Zacht water schuimt namelijk al bij een kleine hoeveelheid was- of schoonmaakmiddel. Bekijk de verpakking van de producten voor de juiste dosering.

Kleding slijt minder snel 
Wanneer u uw kleding wast in harder water, kan dit ertoe leiden dat deze na het wassen stijf aanvoelt. Zachter water zorgt voor zachtere kleding die langer mooi blijft én minder snel slijt. 

Lager energieverbruik
Kalkaanslag op de verwarmingselementen van bijvoorbeeld uw boiler of waterkoker, zorgt ervoor dat het langer duurt om water op te warmen. Zachter water betekent minder kalkaanslag, een kortere opwarmtijd en dus een lager energieverbruik. Goed voor uw portemonnee én het milieu.

 

 

Pagina overzicht

Brabant Water