Slim omgaan met water voor bedrijven


U staat er wellicht niet iedere dag bij stil, maar slimmer omgaan met water kan letterlijk in een handomdraai. Zo gemakkelijk als dat het uit de kraan komt, zo gemakkelijk kunnen we het samen anders doen. Of u nou thuis bent, zelfstandige of agrariër bent, op kantoor werkt of in de industrie werkt; iedereen kan slimmer omgaan met water.

slimomgaanmetwater.jpg

In een handomdraai

Tips om de watervoetafdruk van uw bedrijf te verkleinen

  • Creëer inzicht in uw watergebruik met onze slimme watermeter.
  • Ga duurzaam om met spoelwater en afvalwater. Hergebruik het als het mogelijk is.
  • Onderzoek mogelijkheden om de waterkringloop te sluiten, ook met omliggende bedrijven.
  • Onderzoek of aanpassingen aan machines, productieprocessen en/of productieketens mogelijkheden tot slimmer omgaan met water bieden.  

Makkelijke tips voor iedereen op kantoor (en thuis)

  • Spoel door met een waterbesparende knop en spaar daardoor water op het toilet.
  • Kies voor zuinige toiletten en waterbesparende kranen.
  • Gebruik regenwater voor reinigingsdoeleinden.
  • Laat een lekkende kraan of toilet gelijk repareren.
  • Kies voor kraanwater in plaats van water uit plastic flessen.

Nog veel meer tips om ook thuis slim om te gaan met water.

Waarom slimmer omgaan met water?
Brabant Water is een 100% klimaatneutraal drinkwaterbedrijf. Wij werken iedere dag op een duurzame manier om drinkwater bij 2,5 miljoen klanten in Brabant te krijgen. Water oppompen, transporteren en zuiveren kan niet zonder energie. Een deel van onze energie komt uit duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie en windenergie. En reststoffen die vrijkomen bij het drinkwaterproces worden volledig hergebruikt. We zetten ons bovendien in om ons energieverbruik en CO2-uitstoot fors te verminderen.

Dat kunnen we niet alleen. Met de toenemende bevolkingsgroei, een veranderend klimaat en een verantwoordelijkheid voor de planeet is het belangrijk om slim om te gaan met water. Voor nu en de toekomst. Door niet teveel te gebruiken en water te hergebruiken waar mogelijk.

Zuinig op ons Brabant
Brabant Water voelt zich verantwoordelijk om slimmer omgaan met water in Brabant te stimuleren. En doet dat via verschillende wegen. Maar wij kunnen dit niet alleen. Daar hebben we uw hulp bij nodig. Help mee zuinig om te gaan met ons Brabant. Samen slimmer omgaan met water. Voor nu, voor later. Voor onze planeet.

Pagina overzicht

Brabant Water