We gaan met z’n allen steeds meer drinkwater gebruiken. Er komen meer mensen bij, de economie groeit en de zomers worden steeds warmer en droger. Daarom is het belangrijk bewust met drinkwater om te gaan, zodat we nu én in de toekomst voldoende drinkwater ter beschikking hebben. Drinkwater dat bovendien betaalbaar blijft.

Zuinig op natuurproduct

Hoewel de drinkwatervoorziening in Nederland erg goed geregeld is en iedereen kan vertrouwen op veilig en gezond drinkwater uit de kraan, is kraanwater niet zo vanzelfsprekend als we denken. In Brabant wordt het drinkwater gemaakt van grondwater. Iedere druppel die uit uw kraan komt, heeft een lange weg afgelegd. U beseft, drinkwater is een waardevol natuurproduct waar we zuinig mee om moeten gaan. 

Check uw drinkwaterverbruik

water

Hoeveel drinkwater gebruikt u eigenlijk? Vul de vragen in en ontdek of uw gebruik overeenkomt met het landelijke gemiddelde. Ook ontvangt u na afloop tips om drinkwater te besparen. Want minder drinkwatergebruik is altijd beter.

Doe de test

Watergebruik per dag

Momenteel gebruiken we zo’n 120 liter water per persoon per dag. Vanuit onze gezamenlijke verantwoordelijkheid maakt Brabant Water mensen bewust van de grote hoeveelheden water die ze iedere dag gebruiken. Het grootste deel wordt gebruikt voor het douchen, maar liefst 50 liter. Maar het doorspoelen van het toilet kost ook al 8 liter water per dag.

Wat u nog meer kunt doen

Wat Brabant Water zelf doet

jongen geeft planten met gieter water

We hebben afspraken met de provincie gemaakt om vóór 2022 de groei van het drinkwatergebruik met zo’n 5 miljoen m³ terug te brengen.

Onze initiatieven

Educatie op school: Les je dorst

Gastles in de klas

Wij geven onze unieke waterkennis graag door aan de jeugd. Dit doen we onder andere met het educatieprogramma ‘Les je dorst’.

Meer over educatie en voorlichting

Ook interessant