IBAN


​Wanneer gaat Brabant Water over op IBAN?

Brabant Water is in september 2013 volledig overgegaan op het gebruik van IBAN.

Waarom gebruikt Brabant Water al vanaf september 2013 IBAN?

Het overzetten van alle huidige bankrekeningnummers in IBAN is landelijk een groot project. Bedrijven en organisaties gaan in fases over op het gebruik van IBAN. Brabant Water gebruikt vanaf september 2013 alleen nog IBAN. Andere bedrijven of organisaties waarmee u te maken hebt, kunnen eerder of later overgaan. Vanaf 1 februari 2014 is iedereen over op IBAN en mag u alleen nog IBAN gebruiken bij betalingen binnen Nederland en bij betalingen in Europa.

Wat verandert er voor mij als klant van Brabant Water?

 • Door de invoering van IBAN zijn wij verplicht u voortaan 14 dagen vooraf te informeren welke bedragen wij van uw bankrekeningnummer afschrijven. U weet zo waar u aan toe bent en komt zo niet voor verrassingen te staan.

Wij informeren u jaarlijks via de jaarafrekening wanneer wij uw voorschotten afschrijven. Ook ziet u op de jaarafrekening welke bedragen wij afschrijven.

 • Betaalt u nu per maand via automatische incasso? Dan brengen wij u vanaf de eerstvolgende jaarafrekening 11 in plaats van 12 voorschotten in rekening. Hierdoor betaalt u een hoger voorschotbedrag per afschrijving. Het totaalbedrag dat u voor een jaar betaalt, blijft natuurlijk hetzelfde.

Hoe betaal ik met IBAN aan Brabant Water?

 • Hebt u al een automatische incasso?
  U hoeft geen nieuwe machtiging aan Brabant Water af te geven. Wij zetten de machtiging automatisch om.
 • Hebt u een acceptgirokaart ontvangen, maar wilt u voortaan een automatische incasso?
  Zolang u een acceptgirokaart van ons ontvangt, vragen wij u de rekening nog via de acceptgirokaart of via internetbankieren te betalen. Wilt u hier rekening mee houden? Via internet kunt u doorgeven dat u automatisch wilt betalen.
 • Ontvangt u een acceptgirokaart voor uw betaling?
  De acceptgirokaart ziet er iets anders uit. Een IBAN is langer dan uw huidige bankrekeningnummer. Daarom is op de acceptgirokaart meer ruimte gekomen om een IBAN in te vullen. Brabant Water stuurt u deze acceptgirokaart automatisch toe.
 • Ontvangt u een acceptgirokaart en regelt u uw betaling via internetbankieren?
  Meer informatie over internetbankieren met IBAN vindt u op de website van uw bank. Tot februari 2014 is er sprake van een duale periode. Dit betekent dat u zowel met uw huidige bankrekeningnummer als met IBAN kunt internetbankieren.

Per wanneer schrijft Brabant Water mijn voorschot automatisch af?

Brabant Water schrijft rond de eerste werkdag van de maand uw voorschot af. Hebt u ons voor kwartaalafschrijvingen gemachtigd? Dan schrijven wij uw voorschot aan het begin van ieder kwartaal af. Ook dit is rond de eerste werkdag van de maand.

Moet ik mijn nieuwe IBAN doorgeven aan Brabant Water?

Brabant Water zorgt ervoor dat de rekeningnummers naar IBAN worden omgezet. U hoeft uw IBAN dus niet aan Brabant Water door te geven.

Wat is het​ IBAN van Brabant Water?

Het IBAN van Brabant Water is NL25 INGB 0002 6063 48.

Algemene vragen over de invoering van IBAN

Op de website www.overopiban.nl vindt u meer informatie over IBAN

Pagina overzicht

Brabant Water