Slimmer omgaan met water in een handomdraai


                            
Antwoord:

A. Vaatwasser

Met een handafwas gebruikt u gemiddeld 9,1 liter water per keer (inclusief handmatig voorspoelen). Een zuinige vaatwasser verbruikt 16,4 liter per keer (inclusief handmatig voorspoelen). Maar omdat we weten dat 1 volle vaatwasser qua capaciteit ongeveer gelijk staat aan 2x handmatig de vaat doen, komt dit neer op 18,2 liter voor handwas en 16,4 liter voor een de vaatwasser. De vaatwasser wint!


Waarom slimmer omgaan met water?

Wij vinden dat iedereen in Brabant moet kunnen genieten van het beste kraanwater. Nu én in de toekomst. Daar kunnen we onder andere voor zorgen door slimmer om te gaan met water. Niet dat het water opraakt, maar omdat we water en daarmee energie kunnen besparen. En dat is goed voor het milieu.

En u kunt daarbij helpen. Door niet teveel te gebruiken, of door water - waar mogelijk - te hergebruiken. De kraan dichtdraaien in plaats van laten lopen. Uw zwembadje legen over de planten in plaats van in de goot. Of door koud water in plaats van warm water te gebruiken. Om zo water en daarmee energie te besparen.

Kunt u zelf makkelijk nog meer doen? Zeker weten! Als eerste 100% klimaatneutrale drinkwaterbedrijf hebben wij een aantal praktische tips voor u waarbij u zult merken hoe makkelijk het is. Slimmer omgaan met water doet u werkelijk in een handomdraai.

 

Slimmer met water omgaan-tip

 Nat scheren? Laat dan niet de hele scheerbeurt de kraan lopen.

 Kleine moeite en het scheelt water.

 

 Nog meer weetjes en tips? Of volg ons op Facebook.

 

Pagina overzicht

Brabant Water