Slimmer omgaan met water in een handomdraai


Waarom slimmer omgaan met water?

Wij vinden dat iedereen in Brabant moet kunnen genieten van het beste kraanwater. Nu én in de toekomst. Daar kunnen we onder andere voor zorgen door slimmer om te gaan met water. Niet dat het water opraakt, maar omdat we water en daarmee energie kunnen besparen. En dat is goed voor het milieu.

Minder is altijd beter
En u kunt daarbij helpen. Door niet teveel te gebruiken, of door water - waar mogelijk - te hergebruiken. De kraan dichtdraaien in plaats van laten lopen. Een minuutje minder lang te douchen. Of door koud water in plaats van warm water te gebruiken. Om zo water en daarmee energie te besparen.

Kunt u zelf makkelijk nog meer doen? Zeker weten! Als eerste 100% klimaatneutrale drinkwaterbedrijf hebben wij een aantal praktische tips voor u waarbij u zult merken hoe makkelijk het is. Slimmer omgaan met water doet u werkelijk in een handomdraai.

 

   Vraag_auto_wassen.png                            

Antwoord

A. Wasstraat

De ene persoon wast zijn of haar auto thuis met de waterslang, de ander met een emmer water. Dit laatste is meestal voordeliger wat betreft waterverbruik. Het wassen van uw auto in de wasstraat is vaak nóg slimmer. Dit omdat hier het water vaak wordt opgevangen en hergebruikt. Daarnaast wordt in een wasstraat het water en het afval gescheiden, zodat het niet in het grondwater terecht kan komen.

 

 

Slimmer met water omgaan-tip

 Nat scheren? Laat dan niet de hele scheerbeurt de kraan lopen.

 Kleine moeite en het scheelt water.

 

Vraag_bad_douche.png

Antwoord

B. Douche

In een gemiddeld bad gaat 120 liter water. En als het badderen gedaan is, spoelen we het bad vaak ook nog even na, met gemiddeld 13 liter water. Als we douchen, doen we dat gemiddeld 7,8 minuten. Inderdaad, gemiddeld. Want voor de één klinkt dit kort, voor de ander enorm lang. Uitgaande van deze gemiddelde douchetijd, verbruiken we per douchebeurt 64,4 liter water. Bijna de helft van een vol bad dus. Scheelt dus een hoop water en u wordt net zo schoon! En bedenk ook dat een minuut korter douchen zo'n 8 liter water scheelt. De gratis douchecoach helpt u korter te douchen.

 

 

Antwoord:

A. Vaatwasser

Met een handafwas gebruikt u gemiddeld 9,1 liter water per keer (inclusief handmatig voorspoelen). Een zuinige vaatwasser verbruikt 16,4 liter per keer (inclusief handmatig voorspoelen). Maar omdat we weten dat 1 volle vaatwasser qua capaciteit ongeveer gelijk staat aan 2x handmatig de vaat doen, komt dit neer op 18,2 liter voor handwas en 16,4 liter voor een de vaatwasser. De vaatwasser wint!

 Nog meer weetjes en tips? Of volg ons op Facebook.

 

Pagina overzicht

Brabant Water