Als u een nieuw pand gaat bouwen of een bestaand pand gaat verbouwen, kunt u een bouwwateraansluiting (ook tijdelijke aansluiting genoemd) aanvragen. Dit regelt u zelf makkelijk online via mijnaansluiting.nl. Hebt u tijdens de bouw naast water ook elektriciteit en/of gas nodig? Dan kunt u dat ook in één keer aanvragen.

​Wij zorgen voor het plaatsen en verwijderen van de bouwaansluiting. U beschikt direct over voldoende capaciteit. Zodra de watermeter in uw pand geplaatst kan worden, trekt Brabant Water op uw aangeven de bouwaansluiting door naar uw pand.  

Tarieven 2021 tijdelijke aansluiting

Voor een bouwwateraansluiting gelden de volgende tarieven:

  exclusief btw inclusief btw
Tijdelijke aansluiting  € 834,00 € 909,06
Verleggen aansluiting € 533,00 € 580,97
Prijs per m³ € 0,95 € 1,03
Vastrecht per jaar € 69,84 € 76,13

De tijdelijke aansluiting verplaatsen wij naar de definitieve plaats of verwijderen wij wanneer de werkzaamheden klaar zijn. Een tijdelijke (bouw)aansluiting verwijderen wij op uw verzoek gratis. Wilt u een tijdelijke aansluiting doortrekken naar een definitieve aansluiting? Dan kunt u een wijziging van de aansluiting aanvragen. Daarbij brengen wij het tarief voor het verleggen van een aansluiting in rekening.

Meer informatie?

Meer informatie over de kosten voor het aanleggen van de bouwwateraansluiting en het doortrekken naar de definitieve plaats van de watermeter vindt u in onze tarievenregeling

Bekijk de Voorschriften meterput bouwwater (pdf, 77,92 kB)