Educatie en voorlichting


Brabant Water weet als geen ander alles over drinkwater. We vinden het belangrijk die kennis over te dragen aan de jeugd. Dit doen we onder andere met het educatieprogramma 'Les je dorst'. We willen de bewustwording bij basisschoolkinderen verhogen en kraanwater beschikbaar stellen in de klas. Dit sluit aan bij ons streven om kraanwater altijd en overal beschikbaar te maken.  

Les je dorst
'Les je dorst' is een compleet lesprogramma voor de groepen 1 tot en met 8 van de basisschool. Op het educatieplatform lesjedorst.nl kunnen kinderen alles ontdekken over kraanwater en Brabant Water.

Kijk voor alle informatie op www.lesjedorst.nl!

BW_2014_042_1405.jpg

Op het platform vind je de volgende onderdelen:

1. Lesmateriaal
Ontdekken, doen en leren staan centraal! Leraren kunnen het lesmateriaal behandelen in de klas met de docentenhandleiding. De kinderen kunnen door de opdrachten, filmpjes en proefjes ontdekken hoe kraanwater gemaakt wordt en hoe gezond deze dorstlesser is. Het vernieuwde lesmateriaal is per doelgroep geclusterd, is afgestemd op de behoefte van de leerlingen (onderzoekend leren) en bovendien biedt het online platform veel structuur aan de bezoeker, wat het gebruiksgemak vergroot.

2. Gastlessen
Naast het lesmateriaal bieden we ook gastlessen aan onder begeleiding van getrainde gastlesdocenten. De gastlesdocenten geven een interactieve les van 50 minuten aan de groepen 6, 7 en 8. Je kunt op lesjedorst.nl een gratis gastles aanvragen.

3. Kraanwater in de klas
In samenwerking met JOGG en gemeenten stimuleert Brabant Water kinderen, leerkrachten en ouders om kraanwater te drinken. We stellen kraanwater beschikbaar in de klas via herbruikbare bidons die opgeborgen kunnen worden in daarvoor bestemde kratjes. Om scholen te ondersteunen bij de aanschaf van Les je dorst, neemt Brabant Water de helft van de kosten voor haar rekening.

Basisschool de Vlechter uit Vlijmen heeft haar ervaring gedeeld en geeft handige tips voor het implementeren van de bidons in de klas.

Pagina overzicht

Brabant Water