Tilburg krijgt de komende maanden 15 nieuwe openbare watertappunten. Het eerste openbare tappunt is op dinsdag 10 april bij de Krajicek playground aan de Generaal Smutslaan geopend door burgemeester Weterings en algemeen directeur van Brabant Water Guïljo van Nuland. Samen met de openingen van de watertaps op drie basisscholen was dit de start van de campagne #waterjeweettoch. Deze watercampagne is opgezet door Jongeren Op Gezond Gewicht Tilburg in samenwerking met Brabant Water.

Feestelijke opening watertap

Op dinsdag 10 april werd de eerste van de 15 openbare watertappunten feestelijk geopend. 

Burgemeester Weterings: “De gemeente Tilburg vindt het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Water drinken draagt hieraan bij: het is gezond, goedkoop en met de plaatsing van de watertappunten makkelijk verkrijgbaar.”

Van Nuland: “Brabant Water vindt het belangrijk dat het kraanwater voor iedereen beschikbaar is, altijd en overal. Daarom werken we graag mee aan de totstandkoming van openbare drinkwatertappunten in gemeenten. Inmiddels staan er meer dan 150 tappunten verspreid over de hele provincie.”

De gemeente Tilburg ondersteunt met het plaatsen van de Join the Pipe watertappunten tevens schoon drinkwaterprojecten in Afrika.

Watertaps op drie basisscholen

Bij basisscholen Meander, de Triangel en Don Sarto zijn maandagochtend drinkwatertappunten geopend. Acteur, danser en JOGG-ambassadeur Juvat Westendorp opende op feestelijke wijze de watertaps samen met enkele leerlingen van de school.

Bij basisschool Don Sarto legde leerlinge Derin Ayoub aan de hele school uit waarom de watertap geplaatst werd. “Water is gezond en als je dorst hebt of moe bent van het spelen kun je vanaf nu ook buiten water drinken. We willen geen water verspillen dus we gebruiken de tap alleen om te drinken en niet om er mee te spelen.”

Bij basisschool Don Sarto werd tevens het themavignet 'Voeding' van Gezonde School onthuld. Eerder ontvingen ze ook al het themavignet 'Sport en Bewegen'.

Ook interessant