Jaarlijks op 22 maart is het Nationale Wereld Water Dag. De organisatie maakt op deze dag normaliter een rivier schoon van plastic afval. Op Wereld Water Dag vragen wij ook altijd extra aandacht voor ons kraanwater. Steeds meer mensen kiezen bewust voor het drinken van kraanwater. Daar staan wij natuurlijk achter. Kraanwater is de gezondste dorstlesser en met verschillende initiatieven zorgen wij ervoor dat het makkelijk beschikbaar is. 

Horeca schenkt steeds vaker kraanwater 

Met verschillende initiatieven hebben wij ervoor gezorgd dat kraanwater vaker en op steeds meer plekken in Brabant op de kaart staat. Zo schenken meer dan 1000 horecagelegenheden hun klanten al kraanwater uit de karaffen die wij hiervoor aan de horeca aanbieden.

Openbare watertappunten in Brabant

Ook in de openbare ruimte is kraanwater steeds vaker beschikbaar. Brabantse gemeentes kozen er voor om in samenwerking met Join the Pipe ons Brabantse water via openbare tappunten aan te bieden. Ieder jaar komen er meer tappunten bij. Wist u dat er jaarlijks via deze tappunten 1 miljoen waterflesjes van 0,5 liter gevuld worden? Ook treinreizigers in Noord-Brabant tappen gratis kraanwater op NS Stations.

Les je dorst voor kinderen

Ook vanuit het Rijk wordt het drinken van kraanwater gestimuleerd. Onder de vlag van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) bieden steeds meer gemeenten in samenwerking met Brabant Water de scholen onze Les je dorst bidons aan. Zo stimuleren we kinderen al vroeg om vaker te kiezen voor kraanwater.

Kraanwaterrecepten

Kraanwater van Brabant Water is van nature al lekker verfrissend. Nu kunt u dit nóg lekkerder maken met vers fruit, kruiden of specerijen. We delen graag 12 inspirerende kraanwaterrecepten.

Ook interessant