Wist u dat op een warme dag soms wel 40% meer kraanwater wordt gebruikt dan gemiddeld? We vragen u daarom - juist ook op hele warme dagen - slim om te gaan met water.

Brabant Water zorgt ervoor dat er steeds voldoende water uit de kraan komt. Op basis van onze ervaring en kennis kunnen we pieken in de vraag naar drinkwater aan. Ook met warm weer hebben we voldoende water in onze voorraad en houden we heel goed in gaten hoe het watergebruik zich ontwikkelt.

Er is dus voldoende water om aan de vraag te voldoen ook als het langer warm blijft. Gebruiken echter veel mensen tegelijk kraanwater op hetzelfde moment, dan heeft het water iets meer moeite om door de 18.000 kilometer aan leidingen uit de kraan te komen. Dat is soms merkbaar doordat de druk op het water minder is. Of doordat het water een beetje bruin is. Dit wordt veroorzaakt door deeltjes ijzer en mangaan die door de lagere stroomsnelheid via de leidingen mee komen. Deze stoffen hebben geen invloed op de waterkwaliteit, maar geven het water wel de bruine kleur.

Zelf slimmer omgaan met water

Doordat de vraag naar kraanwater bij warme temperaturen stijgt, hebben wij een aantal tips om het watergebruik op deze dagen te verminderen of beter te verspreiden over de dag. Daarmee helpt u de kans op een lagere waterdruk en/of een bruine kleur van het water te verkleinen.

Minder is altijd beter

Daarnaast is het natuurlijk ook voor het milieu en natuur altijd goed om bewust om te gaan met water. Want minder is altijd beter. Brabant Water geeft hiervoor ook een aantal tips. Slimmer omgaan met water doet u vaak al in een handomdraai! Heeft u zelf nog een goede tip? Deel hem dan met ons op Facebook.

Bekijk waterbespaartips 

Ook interessant