De Nederlandse zomers veranderen. We krijgen steeds vaker te maken met tropische temperaturen. Wat is slim om te doen tijdens tropische temperaturen met het watergebruik? Tijdens de piekmomenten raden wij aan uw watergebruik zoveel mogelijk te beperken. Zo kunnen wij de waterdruk in heel Brabant op peil houden en is er minder kans op bruin water uit de kraan. Denk ook goed om uzelf en drink voldoende water.

Stijging watervraag op warme dagen

Op warme dagen stijgt de watervraag. Brabant Water is hier goed op voorbereid en zorgt dat er - ook bij aanhoudende warmte -  steeds voldoende water uit de kraan komt.

We vragen u ook tijdens deze hete zomerdagen slim om te gaan met water en niet-noodzakelijk watergebruik (denk hierbij aan de auto wassen, zwembadjes vullen enz.) te plannen buiten de piekuren (van 6.00 tot 9.00 uur en van 17.00 tot 22.00 uur). Zo blijft de kans op lage waterdruk en bruin water zo klein mogelijk. Komt er toch bruin water uit de kraan? Dit ziet er niet fris uit, maar is niet schadelijk voor de gezondheid.

Tips om watergebruik te spreiden 

  • Douche niet vaker dan normaal en doe het kort.

  • Gebruik uw (vaat)wasmachine bij voorkeur overdag of na 23:00 uur.

  • Geef in de tuin alleen de planten water die het nodig hebben en gebruik hiervoor liefst een gieter.

  • Gebruik de spoelonderbreker op het toilet als het kan.

  • Laat de kraan niet lopen tijdens het tanden poetsen.

Drink voldoende

Bij verwachte extreem hoge temperaturen is het extra belangrijk voldoende te drinken. Ook als u geen dorst hebt. Let vooral op ouderen en kinderen in uw omgeving. Zij vergeten soms op tijd te drinken. Ook huisdieren hebben meer water nodig dan anders. Zorg dat er steeds een bakje met vers water klaarstaat. 

Gaat u van huis? Neem dan een bidon met kraanwater mee voor onderweg. Op steeds meer plekken in Brabant vindt u onze watertappunten, waar u uw bidon kunt bijvullen. 

Ook interessant