Om uw gezondheid en die van onze medewerkers te waarborgen treffen wij enkele maatregelen. Zo volgen onze medewerkers de richtlijnen van het RIVM (denk aan het desinfecteren van handen, 1,5 meter afstand bewaren en onze medewerkers hebben geen griep- en of verkoudheidsverschijnselen.)

Veilig werken achter de voordeur

Omgekeerd vragen wij ook aan u om ons te helpen. Bij het maken van de afspraak vragen wij u daarom onder andere of er bij u thuis mensen griep- en of verkoudheidsverschijnselen hebben, of in thuisquarantaine zitten. 

In deze folder leest u hier meer over:

Spoel leiding goed door

Als kraanwater langere tijd stilstaat, is het niet meer vers en kan de kwaliteit negatief worden beïnvloed. Zo kan bijvoorbeeld de legionellabacterie, die de veteranenziekte kan veroorzaken, een probleem vormen.

Vragen over stilstaand water

Het water in mijn pand heeft langere tijd stil gestaan in verband met corona. Wat moet ik straks doen om legionella te voorkomen?

Is het water in de leidingen langer dan een week niet gebruikt?  Spoel dan alle leidingen goed door voor gebruik (ongeveer 2 minuten). Spoel ook de toiletten door. 

Wie is verantwoordelijk voor mijn binneninstallatie?

Bij het beheersen van risico’s rond legionella ligt de verantwoordelijkheid bij de eigenaar van de binneninstallatie. Zie voor de te nemen maatregelen en meer informatie over legionella-preventie de website van ILT.