Vrijdag 13 december is een geluksdag voor reizigers in Noord-Brabant. Vanaf nu kunnen ze op elk moment van de dag hun eigen flesje met gratis drinkwater vullen op NS Stations. Om dat te vieren hebben NS en Brabant Water zojuist samen met de reizigers het eerste gratis kraanwater getapt op NS Station Breda. Het tappunt staat bij de ingang aan de Belcrumzijde .

200 nieuwe watertappunten bij stations

Dit jaar opent NS in totaal 200 nieuwe watertappunten bij stations, in samenwerking met gemeenten en de drinkwaterbedrijven. 90% van alle treinreizigers heeft uiteindelijk toegang tot gratis drinkwater voor onderweg. NS en haar partners bieden de watertappunten als service aan reizigers en willen hiermee bijdragen aan het verminderen van plastic afval.

“Reizigers en voorbijgangers hoeven geen wegwerpflesjes meer te gebruiken en dat draagt bij aan het verminderen van plastic afval”, zegt NS Regiomanager Wil Joosten. “En we merken dat onze reizigers het enorm waarderen.“ Algemeen directeur Guïljo van Nuland van Brabant Water vult aan: "Brabant Water levert een gezond en duurzaam product. Wij zien het als onze maatschappelijke taak kraanwater altijd en overal beschikbaar te maken, ook voor treinreizigers."

24 tappunten op stations in Noord-Brabant

Niet alleen op NS Station Breda staat een watertappunt. Bij 24 andere NS stations in de regio kunnen reizigers al water tappen of wordt er binnenkort een watertappunt geplaatst: Bergen op Zoom, Best, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Deurne, Eindhoven CS, Etten-Leur, Geldrop, Gilze-Rijen, Helmond Brandevoort, Helmond Brouwhuis, Helmond CS, Helmond ’t Hout, ’s-Hertogenbosch CS, Oisterwijk, Oudenbosch, Rosmalen, Tilburg CS, Tilburg Universiteit, Roosendaal, Oss CS, Vught, Zevenbergen. NS werkt hiervoor samen met Brabant Water.

Aan het einde van dit jaar is het streven dat er bij ruim 200 stations in heel Nederland nieuwe watertappunten staan. Daarmee hebben reizigers op 240 stations toegang tot gratis drinkwater.

Ook interessant