Op dinsdagmiddag 9 februari van 15.30 uur tot 17.30 uur organiseren Vewin en de Unie van Waterschappen het Online Waterdebat. Zij nodigen u graag uit voor online deelname. Bent u erbij?

Urgente keuzes zijn nodig

Extreme droogte en hoosbuien komen steeds meer voor. Het waterbeheer in Nederland loopt tegen de grenzen aan. Ook de beschikbaarheid en de kwaliteit van zoetwater, waaronder de bronnen van ons drinkwater, komt steeds meer onder druk te staan. Er moet dus iets gebeuren. Dringende keuzes zijn nodig bij de inrichting van ons land, zowel boven- als ondergronds. Water is hierin sturend en een transitie van ons huidige watersysteem is onvermijdelijk. Waterschappen en drinkwaterbedrijven willen graag met u in gesprek over een dergelijke transitie.

Programma

Na een korte inleiding door Peter van der Velden (voorzitter Vewin) en Rogier van der Sande (voorzitter Unie van Waterschappen) vinden twee talkshows plaats. Deze worden geleid door Maarten Bouwhuis, bekend van onder meer BNR Nieuwsradio. De onderwerpen zijn:

  • Nationale watertransitie noodzakelijk voor een toekomstbestendig Nederland;
  • Schoon water: geen luxe maar noodzaak.

De vragen hierbij worden beantwoord door experts en politiek. Maar ook als deelnemer kunt u actief inbreng leveren.

Aanmelden

U kunt zich tot maandag 1 februari per e-mail aanmelden via [email protected]. Vlak voor het debat krijgt u een e-mail met informatie om toegang te krijgen tot het Waterdebat. Het Waterdebat is alleen toegankelijk als u zich hiervoor aanmeldt.

Ook interessant