In het grondwaterbeschermingsgebied rondom het Waterproductiebedrijf Tilburg ligt een bijzonder natuurgebied: De Kaaistoep. Al 25 jaar wordt hier onderzoek gedaan naar de biodiversiteit door de KNNV. Rondom het jubileum dit jaar is een samenwerking met Brabant Water ontstaan. Normaal gesproken is dit gebied alleen toegankelijk voor veldbiologen, maar in 2020 kunt u hier als bezoeker deelnemen aan diverse activiteiten waaronder excursies (wandelingen).

Synergie

De KNNV zet zich in voor de natuur en de biodiversiteitsbevordering in de Kaaistoep. Hier wordt al 25 jaar natuuronderzoek gedaan door betrokken vrijwilligers.

De vrijwilligers van de KNNV kennen het belang van de natuur voor de kwaliteit van het grondwater. En dat dit doorwerkt in de kwaliteit van het drinkwater. Tijdens de jubileumactiviteiten dit jaar vertellen zij hier graag over. Om het goede verhaal te kunnen vertellen is een samenwerking ontstaan tussen de KNNV en Brabant Water.

Jubileumactiviteiten

Dit jaar vieren zij het 25 jarig jubileum van onderzoek in de Kaaistoep met een symposium, excursies (wandelingen) en een boek. Iedereen is van harte welkom.

Foto: Bart Horvers

Ook interessant