Op Wereldwaterdag vragen we altijd extra aandacht voor ons kraanwater. Kraanwater is namelijk de gezondste dorstlesser en we vinden het belangrijk dat het makkelijk beschikbaar is.

Horeca schenkt steeds vaker kraanwater 

Met verschillende initiatieven hebben wij ervoor gezorgd dat kraanwater vaker en op steeds meer plekken in Brabant op de kaart staat. Zo schenken meer dan 1000 horecagelegenheden hun klanten al kraanwater uit de karaffen die wij hiervoor aan de horeca aanbieden.

Openbare tappunten in Brabant

Ook in de openbare ruimte is kraanwater steeds vaker beschikbaar. Brabantse gemeentes kozen er voor om in samenwerking met Join the Pipe ons Brabantse water via openbare tappunten aan te bieden. Ieder jaar komen er meer tappunten bij. Wist u dat er jaarlijks via deze tappunten 1 miljoen waterflesjes van 0,5 liter gevuld worden?

Les je dorst stimuleert jongeren kraanwater te drinken


Maar ook vanuit het Rijk wordt het drinken van kraanwater gestimuleerd. Onder de vlag van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) bieden steeds meer gemeenten in samenwerking met Brabant Water de scholen onze Les je dorst bidons aan. Zo stimuleren we kinderen al vroeg om vaker te kiezen voor kraanwater.

Ook interessant