Kraanwater is niet alleen lekker en betaalbaar, maar ook nog eens de gezondste dorstlesser. Op 23 september opende de tweede ronde van de Subsidieregeling watertappunten voor scholen binnen het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Een mooie kans om het drinken van kraanwater op scholen te stimuleren. Brabant Water vindt het ook belangrijk dat de jeugd meer kraanwater drinkt. Wij nemen daarom de resterende 25% kosten voor de aanschaf voor onze rekening én regelen verdere afhandeling.

Wat houdt het in?

Bij de tweede ronde van de Subsidieregeling watertappunten krijgen scholen 75% van de kosten voor aanschaf, aanleg en onderheid van een watertappunt vergoed. Hierbij kunt u kiezen voor een binnen- of buitentappunt. Er geldt een maximum te declareren bedrag van in totaal €2.000,- (incl. BTW Belasting op de toegevoegde waarde) in het geval van een buitenwatertappunt en €1.000,- (incl. BTW) voor een binnenwatertappunt.

Inschrijven voor subsidie

De inschrijving voor de tweede ronde van de Subsidieregeling watertappunten ging op 23 september 2020, op Nationale Kraanwaterdag, van start. Vanaf dat moment hadden scholen drie weken, tot en met 14 oktober, de tijd om hun belangstelling kenbaar te maken. De aanmelding is inmiddels gesloten.

Een watertappunt met subsidie

Om scholen extra te stimuleren om te kiezen voor een watertappunt nemen wij de resterende kosten (25%) voor de aanschaf voor onze rekening. Zo wordt de aanschaf van een watertappunt voor de school geheel gratis. Om het gemakkelijk te maken, bieden wij scholen in Noord-Brabant een compleet watertappuntpakket aan.

De komende tijd worden de watertappunten gerealiseerd bij de scholen die zich aangemeld hebben.

De voordelen voor scholen

  • Draagt bij aan de promotie van water als gezonde dorstlesser.
  • Scholieren vullen hun flesje of bidon hygiënisch in tegenstelling tot op het toilet.
  • Het gebruik van plastic wegwerpflesjes wordt tegengegaan, omdat scholieren hun eigen flesje of bidon (her)gebruiken. Wel zo duurzaam!

Privacybeleid

Voor het bekijken van video's dient u marketing-cookies te accepteren.

Kraanwater drinken stimuleren bij jeugd

Wij stimuleren al jaren het drinken van kraanwater bij de jeugd. Water uit de kraan is namelijk een gezonde en duurzame dorstlesser. Dit doen we met het educatieplatform Les je dorst, door kraanwater beschikbaar te stellen bij activiteiten voor de jeugd en door het plaatsen van tappunten op openbare plekken in Brabant. Zo wordt het drinken van kraanwater onder de aandacht gebracht in heel Brabant. 

Ook interessant