Op Wereldwaterdag is Tilburg uitgeroepen tot winnaar van de tweede KRNWTR Awards voor het lekkerste kraanwater van Nederland. Een deskundige jury proefde en beoordeelde kraanwater uit 20 grote Nederlandse steden en 5 gebottelde mineraalwaters.

Gouden Kraan-Award

Het Tilburgse kraanwater kreeg van de jury en het aanwezige publiek een 7.4. De jury omschrijft het Tilburgse kraanwater van Brabant Water als “erg aangenaam” en ‘mild, licht-zuur’. Daar kunnen wij trots op zijn!

Duurzaam en gezond kraanwater

Brabant Water maakt het drinkwater van diep grondwater dat goed beschermd wordt. In Tilburg hebben wij in 2016 een centrale onthardinginstallatie gerealiseerd. Daardoor zit er minder kalk in het water, wat een positief effect heeft op de smaakbeleving.

Hoe het komt dat het Tilburgse drinkwater het lekkerste van het land is

Het Brabants Dagblad interviewde directeur Guïljo van Nuland en vroeg hem naar het 'geheim'. Hij vertelt in het artikel dat het niet komt door toegevoegde smaakjes of bubbeltjes. Er gaat juist bijna niets ín het water, des te meer er uit. Maar de grootste factor is geluk. Het geluk van de lokale bodemgesteldheid.

Ook interessant