Wegens de landelijke versoepelingen rond Corona per 1 juni, gaan ook wij weer onze normale werkzaamheden langzaam oppakken. Dit betekent dat onze medewerkers voor afspraken weer bij u thuis komen. Werkzaamheden in uw wijk en/of straat gaan ook gewoon door.

Veilig werken achter de voordeur

Om uw gezondheid en die van onze medewerkers te waarborgen treffen wij enkele maatregelen. Zo volgen onze medewerkers de richtlijnen van het RIVM (denk aan het desinfecteren van handen, 1,5 meter afstand bewaren en onze medewerkers hebben geen griep- en of verkoudheidsverschijnselen.)  Omgekeerd vragen wij ook aan u om ons te helpen. Bij het maken van de afspraak vragen wij u daarom onder andere of er bij u thuis mensen griep- en of verkoudheidsverschijnselen hebben, of in thuisquarantaine zitten. 

In deze folder leest u hier meer over:

Waarom gaan afspraken en werkzaamheden door?

Juist om veilig en betrouwbaar drinkwater te blijven leveren, is het nodig om afspraken bij u thuis of werkzaamheden in de wijk door te laten gaan. Uw gezondheid en die van onze medewerkers staan wel voorop, daarom nemen wij tijdens de werkzaamheden passende maatregelen en werken wij volgens de richtlijnen van het RIVM. Wij vragen u om voldoende afstand te houden van onze medewerkers. We hopen op uw begrip voor de overlast die dit mogelijk kan veroorzaken. Zien welke werkzaamheden op dit moment in uw buurt plaatsvinden? Kijk dan op waterstoring.nl.

Spoel leiding goed door

Nu bekend is dat terrassen, strandtenten, bioscopen, restaurants, cafés, culturele instellingen, musea en het voortgezet onderwijs vanaf 1 juni weer open gaan, waarschuwen we nogmaals voor de risico’s van legionella in de waterleiding. Als kraanwater langere tijd stilstaat, is het niet meer vers en kan de kwaliteit negatief worden beïnvloed. Zo kan bijvoorbeeld de legionellabacterie, die de veteranenziekte kan veroorzaken, een probleem vormen.

Vragen over stilstaand water

Het water in mijn pand heeft langere tijd stil gestaan in verband met corona. Wat moet ik straks doen om legionella te voorkomen?

Is het water in de leidingen langer dan een week niet gebruikt?  Spoel dan alle leidingen goed door voor gebruik (ongeveer 2 minuten). Spoel ook de toiletten door. 

Wie is verantwoordelijk voor mijn binneninstallatie?

Bij het beheersen van risico’s rond legionella ligt de verantwoordelijkheid bij de eigenaar van de binneninstallatie. Zie voor de te nemen maatregelen en meer informatie over legionella-preventie de website van ILT.

Voorlopig geen afsluitingen

In deze tijd is hygiëne erg belangrijk. Daarom sluiten wij voorlopig geen huishoudens van het water af wegens betalingsachterstanden. De betalingsverplichting vervalt hiermee niet, maar wordt tijdelijk opgeschort.

Drinkwater goed beschermd 

U hoeft zich geen zorgen te maken over uw drinkwater. Het drinkwater is goed beschermd tegen alle virussen, óók het Coronavirus. De kans dat het drinkwater besmet raakt met dit virus is nihil.