Tot en met 27 oktober is het Dutch Design Week in Eindhoven. 2600 designers presenteren op 120 locaties in Eindhoven hun ontwerpen. Water is ook dit jaar een belangrijk thema. Met the Water Embassy (die ook ná de Dutch Design Week actief blijft) werkt Brabant Water samen met ontwerpers en waterpartners aan creatieve en duurzame oplossingen voor uitdagingen in de waterketen. Ontwerpster Lotte de Raadt presenteert tijdens de Dutch Design Week het 'drinkwaterpaspoort' van Brabant Water.

Unieke identiteit

Veel mensen hebben geen idee waar hun drinkwater vandaan komt. Met het drinkwaterpaspoort wordt de bezoeker meegenomen in de bestemmingen die het water aandoet tijdens haar reis; van natuurlijke bron tot kraan. De samenstelling van het drinkwater en de mineralen die de bodem aan het water meegeeft, is per locatie uniek en de smaak is overal weer nét iets anders. Het drinkwaterpaspoort van Eindhoven geeft inzicht in deze reis en in de waarde van grondwater als bron voor ons drinkwater in Brabant. Het ontwerp van Lotte de Raadt is te zien op het Campinaterrein, het Lab. Daar zijn nog veel meer slimme en creatieve oplossingen van ontwerpers te vinden met water als thema.

The Embassy of Water

Ontwerpers kunnen met hun grensverleggende manier van kijken, een belangrijke bijdrage leveren aan een omslag in de manier waarop we omgaan met water. Met The Embassy of Water laten we op Dutch Design Week 2019 zien hoe waardevol water is en hoe we meer waardering kunnen krijgen voor kraanwater, regenwater, rivieren en kanalen. Bezoekers worden geprikkeld om na te denken over hun eigen watergebruik en geïnspireerd om anders naar water te kijken. Zo bereiken we samen een duurzame, watervriendelijke samenleving. Binnen deze Embassy werken acht ontwerpers samen met verschillende waterpartners waaronder Brabant Water, de provincie Noord-Brabant, Waterschap de Dommel, de gemeente Eindhoven en andere partners. Dat resulteert in een creatieve Water Hub waarin waterprofessionals en bezoekers op nieuwe ideeën kunnen komen.
 

Ook interessant