Met ons online educatieplatform Les je dorst laten we basisschoolleerlingen (groep 1 t/m 8) kennismaken met de wereld van kraanwater. Door middel van leuke opdrachten, animatievideo’s en interessante proefjes ontdekken leerlingen alles over kraanwater. Hoe kraanwater wordt gemaakt, hoe belangrijk het is voor je lichaam, hoe en waarom je er bewust mee om moet gaan én dat het een gezonde dorstlesser is. Samen met andere drinkwaterbedrijven hebben we de krachten gebundeld en het lesprogramma verder uitgebreid. Op maandag 15 maart ging het vernieuwde platform live!.

Krachten gebundeld

Les je dorst is voortaan een samenwerking tussen zeven drinkwaterbedrijven: Brabant Water, Evides Waterbedrijf, Oasen, Vitens, Waterbedrijf Groningen, Waternet en WMD Water. Door de krachten te bundelen, kunnen we het thema kraanwater bij steeds meer leerlingen, leerkrachten en ouders onder de aandacht brengen.

De toekomst van water

Aan het lesprogramma is een nieuw thema toegevoegd: de toekomst van water. In het nieuwe thema maken we kinderen ervan bewust dat kraanwater helemaal niet zo vanzelfsprekend is en vertellen we wat er nodig is om in de toekomst voldoende en goed drinkwater te kunnen blijven leveren aan iedereen. En dat leerlingen daar zelf ook wat in kunnen betekenen, namelijk zuinig omgaan met water. Door middel van op maat gemaakte opdrachten per leeftijdsgroep en een animatievideo leren kinderen spelenderwijs over dit belangrijke thema.

Ook interessant