Op 22 september doen meer dan 24.000 kinderen in Brabant mee met de derde editie van Nationale Kraanwaterdag. Op Nationale Kraanwaterdag drinken kinderen op school en de bso alleen kraanwater en geen gezoete drankjes. Ook krijgen ze les over waarom water belangrijk is voor je lichaam. Nationale Kraanwaterdag is een jaarlijks initiatief van alle Nederlandse drinkwaterbedrijven en wordt ondersteund door vele partners. Dit jaar staat in het teken van kraanwater als gezonde en sportieve dorstlesser.

Gezonde gewoonte

Traditiegetrouw worden aan het begin van het schooljaar nieuwe afspraken gemaakt. Een goed moment om ook het drinken van kraanwater te bespreken. Er wordt ook weer volop gesport en gegymd en de competities zijn weer gestart.  Daarom in deze editie extra aandacht voor het drinken van kraanwater tijdens het sporten en bewegen. De drinkwaterbedrijven en deelnemende partners zien dat steeds meer scholen en bso’s deelnemen aan Nationale Kraanwaterdag en dat zij het drinken van kraanwater vaak opnemen in hun beleid om kinderen juist blijvend te stimuleren om op één of meer vaste dagen kraanwater te drinken.

Gratis lesmateriaal

Speciaal voor Nationale Kraanwaterdag zijn gratis educatieve materialen ontwikkeld voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Kinderen op de basisscholen en kinderdagverblijven die zich hebben aangemeld, ontdekken via de kraanwaterles waar ons kraanwater vandaan komt, waarom water een gezonde dorstlesser is en welk effect water heeft op ons lichaam. Bovendien is voldoende water drinken belangrijk voor de concentratie, vermindert het de kans op hoofdpijn en verbetert het de sportprestaties. Deze kennis draagt bij aan de intrinsieke motivatie om voldoende water te drinken.

Feestelijk van start in Helmond

Nationale Kraanwaterdag 2021 gaat woensdagochtend 22 september in Brabant feestelijk van start bij Openbaar Kindcentrum De Lindt in Helmond. Brabant Water geeft samen met JOGG Helmond het startsein. Aansluitend zal Eric van Griensven, directeur Bestuurszaken bij Brabant Water, een gastles geven aan groep 7 en 8.

Meer lezen over