De Nederlandse zomers veranderen. We krijgen steeds vaker te maken met tropische temperaturen. Ook nu is het warm en droog. Tijdens de piekmomenten raden wij aan uw watergebruik zoveel mogelijk te verminderen. Zo kunnen wij de waterdruk in heel Brabant op peil houden en is er minder kans op bruin water uit de kraan. Denk ook goed om uzelf en drink voldoende water en was uw handen.

Stijging watervraag op warme dagen

Op deze warme dagen stijgt de watervraag. Brabant Water is hier goed op voorbereid en zorgt dat er - ook bij aanhoudende warmte -  steeds voldoende water uit de kraan komt.

We vragen u ook tijdens deze hete zomerdagen slim om te gaan met water en niet-noodzakelijk watergebruik (denk hierbij aan de auto wassen, zwembadjes vullen enz.) te plannen buiten de piekuren (van 6.00 tot 9.00 uur en van 17.00 tot 22.00 uur). Zo blijft de kans op lage waterdruk en bruin water zo klein mogelijk. Komt er toch bruin water uit de kraan? Dit ziet er niet fris uit, maar is niet schadelijk voor de gezondheid.

Tips om watergebruik te spreiden 

  • Douche niet vaker dan normaal en doe het kort.

  • Gebruik uw (vaat)wasmachine bij voorkeur overdag of na 23:00 uur.

  • Geef in de tuin alleen de planten water die het echt nodig hebben en gebruik hiervoor liefst een gieter. 

  • Vul het zwembadje met een laagje water voor waterpret. Of hou het langer schoon, zodat u het niet telkens hoeft (bij) te vullen.

  • Gebruik de spoelonderbreker op het toilet als het kan.

  • Laat de kraan niet lopen tijdens het tanden poetsen.

Drink voldoende en was uw handen

Blijf uiteraard altijd goed uw handen wassen. Bij verwachte extreem hoge temperaturen is het bovendien extra belangrijk voldoende te drinken.

Gaat u van huis? Neem dan een bidon met kraanwater mee voor onderweg. Op steeds meer plekken in Brabant vindt u onze watertappunten, waar u uw bidon kunt bijvullen. 

Ook interessant

Meer lezen over