Op woensdag 25 september deden maar liefst 85 Brabantse scholen mee met Kraanwaterdag. Op deze dag dronken kinderen alleen kraanwater en kregen ze les over hoe gezond kraanwater is. Op het Kindcentrum Het Stadshart in ‘s –Hertogenbosch werd Kraanwaterdag in Brabant feestelijk geopend en kregen alle 220 leerlingen van groepen 1 tot en met 8 van Brabant Water een bidon uitgereikt.

Kinderen drinken graag water

Veel kinderen drinken thuis kraanwater, maar op school niet. Ruim 67% van de basisschoolkinderen krijgt van hun ouders zoet drinken mee naar school, blijkt uit recent onderzoek van de drinkwaterbedrijven in Nederland. Om ook het drinken van kraanwater op school te stimuleren, werd op woensdag 25 september Kraanwaterdag georganiseerd. Ruim 3600 leerkrachten door heel Nederland gaven les over kraanwater.

Kraanwaterrecepten

De meeste kinderen vinden het niet erg om kraanwater te drinken, maar er zijn ook kinderen die het gewoon niet lekker vinden. Dat werd ook duidelijk bij Kindcentrum Het Stadshart. Daarom kregen de kinderen naast een bidon ook een receptenboekje met kraanwaterrecepten voor kids uitgereikt van Brabant Water. Met de aanmelding aan Kraanwaterdag kon de school bidons winnen. Kindcentrum Het Stadshart was de gelukkige winnaar hiervan. De feestelijke opening van Kraanwaterdag was een groot succes.

Over Kraanwaterdag

Voldoende water drinken draagt bij aan een gezonde levensstijl. Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater zo hoog als in Nederland. Om kinderen hiervan bewust te maken en ze te vertellen waarom kraanwater drinken een gezonde en duurzame keuze is, organiseerden de Nederlandse drinkwaterbedrijven Vitens, Brabant Water, PWN, Oasen, Waterbedrijf Groningen en WMD gezamenlijk Kraanwaterdag.

Ook interessant