28 september 2022 - Meer dan 1500 Brabantse klassen besteden vandaag aandacht aan kraanwater op Nationale Kraanwaterdag. Nooit eerder deden er zoveel klassen mee. Rob van Dongen, algemeen directeur Brabant Water, gaf het startsein. Samen met 480 leerlingen van basisschool KBS De Westhoek in Oosterhout bracht hij een kraanwatertoost uit. Nationale Kraanwaterdag staat dit jaar in het teken van het thema ‘Kraanwater, gewoon bijzonder!'

Nationale Kraanwaterdag is een jaarlijks initiatief van alle Nederlandse drinkwaterbedrijven en wordt ondersteund door vele partners. Op deze dag krijgen leerlingen les over hoe kraanwater wordt gemaakt, hoe ze er nog slimmer mee om kunnen gaan en waarom het zo gezond voor ze is.

Toenemende aandacht voor kraanwater

Drinkwaterbedrijven zien dat veel scholen en bso’s Nationale Kraanwaterdag aangrijpen om het drinken van kraanwater nog meer te stimuleren en vaste kraanwaterdagen in te stellen. “Het is ontzettend goed om te zien dat steeds meer scholen en bso’s aandacht hebben voor de rol van kraanwater als het gaat om de gezondheid van de kinderen”, zegt Rob van Dongen. “Kraanwater is niet alleen een verfrissende dorstlesser, maar ook een duurzaam en gezond alternatief voor gezoete drankjes. Ik geloof dat het succes van dit jaar er ook mee te maken heeft dat we in Brabant steeds beter begrijpen dat kraanwater een bijzonder natuurproduct is en dat het niet vanzelfsprekend is dat water altijd uit de kraan komt.”

Gastles van een echte waterexpert

Slim en zuinig omgaan met kraanwater wordt in de toekomst alleen nog maar belangrijker. Vandaar dat het volledige directieteam van Brabant Water op Nationale Kraanwaterdag gastlessen geeft aan klassen in het basis-, middelbaar- en beroepsonderwijs. Het wordt gezien als een belangrijke aanvulling om de kennis over kraanwater en de bewustwording onder leerlingen en studenten te vergroten.

Over Nationale Kraanwaterdag

Voldoende water drinken draagt bij aan een gezonde leefstijl. Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater zo hoog als in Nederland. Om kinderen hiervan bewust te maken en ze te vertellen waarom kraanwater drinken een gezonde en duurzame keuze is, organiseren alle Nederlandse drinkwaterbedrijven, ondersteund door het Voedingscentrum, Jongeren op Gezond Gewicht en Gezonde School, jaarlijks de Nationale Kraanwaterdag.