De Raad van Commissarissen van drinkwaterbedrijf Brabant Water N.V. maakt vandaag bekend dat de heer Rob van Dongen (49) is benoemd tot Algemeen Directeur. Met ingang van 1 september volgt Van Dongen de huidige Algemeen Directeur Guïljo van Nuland op. 
 

Rob van Dongen is volgens de Raad van Commissarissen de juiste opvolger van Van Nuland. Van Dongen, momenteel directeur van Antea Group, heeft een schat aan ervaring in de wereld van milieu, bodem en water die goed van pas komt in zijn nieuwe rol als directeur van het drinkwaterbedrijf. Hij heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van aansturing, bedrijfsvoering en het realiseren van strategische doelen. Rob van Dongen: “Ik vind het een eer om aan de slag te mogen bij dit prachtige Brabantse bedrijf. Ik hoop de komende jaren mijn kennis en ervaring te kunnen inzetten om samen met de diverse stakeholders verdere stappen te zetten op het gebied van innovatie en duurzaamheid bij Brabant Water”.

Guïljo van Nuland gaf, vanaf de oprichting van Brabant Water, bijna 19 jaar leiding aan het bedrijf. Hij was eindverantwoordelijk voor een optimale drinkwatervoorziening in de provincie Noord-Brabant. “In de afgelopen jaren heb ik een bijdrage mogen leveren aan een efficiënte bedrijfsvoering en een transformatie van een technisch georiënteerde waterspecialist naar een maatschappelijke waterpartner”, aldus van Nuland. 

De Raad van Commissarissen bedankt Van Nuland voor zijn jarenlange inzet. Jacques Niederer, voorzitter van de Raad: “We zijn Guïljo zeer erkentelijk voor de wijze waarop hij leiding heeft gegeven aan dit prachtige bedrijf. Hij heeft altijd met enorme toewijding en betrokkenheid gewerkt voor het goede drinkwater in Noord-Brabant. Hij laat een stabiele en krachtige organisatie achter, gevormd door medewerkers die met passie werken voor een zeer belangrijk product: kwalitatief goed drinkwater”. 

Ook interessant

Meer lezen over