Veel Brabanders zijn thuis vanwege de maatregelen door het coronavirus. Juist nu is de tuin of het balkon een fijne plek om van te genieten. Van diverse klanten hebben wij tips ontvangen die u helpen uw tuin of balkon groen te houden én slim om te gaan met water. Wij delen deze graag: 

  • Geef de tuin eens per week een grotere hoeveelheid water in plaats van elke dag een beetje. Uw tuin blijft groen, terwijl u elke dag tientallen liters water bespaart. Bovendien worden uw planten sterker en houden ze beter water vast. 
  • Geef water dat overblijft bij het koken aan uw planten. Dit water wordt vaak weggegooid, maar uw planten zijn er blij mee. U hoeft het alleen op te vangen en af te laten koelen.
  • Kies voor planten in de tuin die minder water nodig hebben.
  • Sluit een regenton aan zodat u regenwater op kunt vangen. Dit water kunt u vervolgens gebruiken om de tuin te besproeien.
  • Hebt u een condensdroger? Gebruik dit water voor de planten in uw tuin en/of op uw balkon.
  • Gebruik een gieter. Een tuinslang gebruikt zo'n 100 liter drinkwater per kwartier. Met een gieter kunt u uw planten gericht, dicht bij de wortels, water geven en verspilt u geen water.
  • Geef uw planten water op een moment dat ze niet in de zon staan. Wanneer u uw planten water geeft terwijl ze in de volle zon staan, verdampt een gedeelte van het water. 

Water is van levensbelang

Brabant Water zorgt ervoor dat er altijd betrouwbaar en veilig water uit de kraan komt. Dat kunnen we blijven doen als heel Brabant bewust met water omgaat. Water is van levensbelang voor mens, dier en natuur. En dus heel waardevol. Dat beseffen we pas als het er even niet is en  wanneer we zien hoe de natuur reageert in periode van droogte. Daarom is het belangrijk (het hele jaar door) slim om te gaan met water. 

Meer tips om slim om te gaan met water in en rond huis

Meer lezen over