Het weer en de langere dagen in het voorjaar nodigen uit om te genieten in de tuin. Ga jij aan de slag om je tuin weer klaar te maken voor de heerlijke lentedagen? Bekijk hieronder verschillende tips om jouw tuin mooi groen te maken én te houden. En dat op een waterbesparende manier. Door slim en duurzaam te tuinieren help je het milieu en bespaar je tijd.

Tip 1: kies voor groen en minder stenen

Is jouw tuin verhard? Dan heeft water weinig kans om in de grond te trekken. Ga daarom ‘ontstenen’ en zorg dat het regenwater ten goede komt aan je tuin. Vervang eenvoudig tegels door groen en je hebt een klimaatbestendige tuin, die ook nog eens goed is voor de biodiversiteit.

Tip 2: vang regenwater op

Vanwege het veranderende klimaat hebben we te maken met langere periodes van droogte en intensere regenval. Vang regenwater op in een regenton en gebruik het voor je planten in de tuin.

Tip 3: zorg voor een rijke bodem

Door te investeren in een rijk bodemleven, krijg je gezonde planten die minder water nodig hebben. Maak bijvoorbeeld zelf compost en laat blad- en snoeiafval liggen. Dit is goed voor het bodemleven en zorgt ervoor dat het water minder snel verdampt.

Tip 4: plant en zaai op de juiste plek

Zaai of plant planten die goed tegen droogte kunnen op zonnige plekken en planten die meer water nodig hebben het liefste wat meer beschut. Op deze manier krijgt de zon minder kans om de dorstige planten uit te drogen.

Ben je benieuwd welke planten je het beste op welke plek kunt planten of zaaien? Of wil je graag zien hoe je precies de stenen in je tuin inruilt voor groen?

Ook interessant