De vraag óf we maatschappelijk ondernemen is allang niet meer aan de orde. Natuurlijk nemen we als bedrijf de verantwoordelijkheid om waarde aan onze omgeving toe te voegen, zowel voor mens, natuur en milieu als maatschappij. Onze rol houdt niet op bij een excellente watervoorziening aan onze klanten en richt zich op veel bredere maatschappelijke belangen. We streven hierbij voortdurend naar een optimale balans tussen people, planet en profit. 

Pijlers MVO-aanpak

Brabant Water werkt in alle stappen van bron tot kraan aan duurzaamheid. Om alle goede dingen die we al doen meer samen te brengen, hebben we vier pijlers benoemd, die de komende jaren richting geven aan onze MVO-aanpak. Per pijler laten we op een verdiepende pagina graag zien waar we aan werken, wat de resultaten zijn en welke impact we maken.

Onze bijdrage aan de natuur

Open winput in de natuur

De veiligheid en kwaliteit van bronnen staan voorop bij het beheer van onze natuurgebieden. Waar mogelijk, en vooral in samenwerking met anderen, leveren wij hierbij bewust meer inspanningen.

Onze bijdrage aan duurzaamheid

Zonnepanelen

Brabant Water is voortdurend bezig met het maken en leveren van betrouwbaar drinkwater én duurzaam ondernemen.

Onze bijdrage aan de maatschappij

waterfiets

Wij zijn ons ervan bewust dat alles wat we doen op vele vlakken mens en leefomgeving raakt. Daarom besteden we veel aandacht aan het invullen van onze maatschappelijke rol.

Onze bijdrage aan goed werkgeverschap

medewerkers tijdens open dag

Als werkgever koesteren wij onze mensen door een werkomgeving te bieden waarin zij met plezier, veilig en efficiënt hun werk kunnen doen én zich kunnen ontwikkelen.

Privacybeleid

Voor het bekijken van video's dient u marketing-cookies te accepteren.

Wat kunnen we samen doen?

Onze MVO-ambities zijn hoog. Om deze waar te maken is samenwerking van cruciaal belang. Binnen Brabant Water doen we dat met bijna 800 bevlogen medewerkers. Daarbuiten met partners in de waterketen, maatschappelijke, natuur- en milieuorganisaties, leveranciers, aannemers en andere samenwerkingspartners. 

En met onze klanten, die we bewust steeds meer betrekken bij onze duurzame bedrijfsvoering. Samenwerking is voor ons de manier om onze MVO-doelstellingen te verwezenlijken én om een waardevolle bijdrage te leveren aan die van andere partijen. Zo kunnen we met elkaar meer betekenen voor onze omgeving.
 

Ook interessant