Water is van levensbelang. Alle inwoners en bedrijven in Brabant vertrouwen hiervoor op Brabant Water. We zijn ons ervan bewust dat alles wat we doen op vele vlakken mens en leefomgeving raakt. Daarom besteden we veel aandacht aan het invullen van onze maatschappelijke rol. Bijvoorbeeld door bij te dragen aan de gezondheid van Brabantse inwoners en het delen van onze unieke waterkennis.

Gezondheid Brabantse inwoners

Kraanwater in Nederland is van hoge kwaliteit, lekker, duurzaam én gezond. Steeds meer mensen kiezen bewust voor kraanwater. Brabant Water stimuleert dit op verschillende manieren en door de samenwerking te zoeken met bijvoorbeeld Stichting JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). 
 

Privacybeleid

Voor het bekijken van video's dient u marketing-cookies te accepteren.

Educatieplatform Les je dorst

Kratjes Les je Dorst

Online platform gericht op basisschoolkinderen om hun kennis over drinkwater te vergroten. En het drinken van kraanwater in de klas leuker en makkelijker te maken. De site biedt lesmateriaal en gastlessen aan. Ook is er informatie voor spreekbeurten te vinden en leerzame proefjes, die kinderen zelf kunnen uitvoeren. 

Watertap scholen

watertappunt op school

Maak kraanwater drinken op uw school makkelijk en aantrekkelijk met de watertap van Brabant Water. Kraanwater is de meest goedkope, gezonde én duurzame dorstlesser die er is. Het helpt in de strijd tegen overgewicht en verhoogt de concentratie.

Kraanwater op evenementen

Waterfiets op evenement

Brabant Water stelt kraanwater beschikbaar op evenementen. Bij kleine en grote Brabantse evenementen, zoals de Tilburg Ten Miles, de Marathon in Eindhoven en het Brakkenfestival in Breda. Kraanwater is voor deelnemers en publiek een duurzame en gezonde dorstlesser. 

Openbare watertappunten

Openbaar watertappunt

Op steeds meer plaatsen in Brabant komt u openbare drinkwatertappunten tegen. Hier kunt u gratis kraanwater tappen. Dit realiseren we samen met gemeenten in Noord-Brabant en stichting Join the Pipe.

Kraanwater in de horeca

Vriendinnen drinken kraanwater in café

Kraanwater is ook een duurzaam streekproduct van topkwaliteit. Steeds meer horecaondernemers erkennen dit en schenken hun gasten op verzoek kraanwater. Wij stimuleren dit door de horeca Brabant Waterkaraffen aan te bieden om het kraanwater in te serveren.

Internationale kennisdeling

Onze unieke waterkennis en –kunde zetten we ook in op plekken waar een goede drinkwatervoorziening niet vanzelfsprekend is. De waterprojecten focussen op het beschikbaar maken van gezond en veilig drinkwater, maar hebben ook aandacht voor het omgaan met afvalwater en robuust waterbeheer. Onze inspanningen op dit vlak zijn ondergebracht bij VEI.

Ook interessant