Hier in Nederland hebben we misschien wel het beste drinkwater ter wereld. Onze natuurgebieden leveren elke dag aan iedere Brabander drinkwater van de allerbeste kwaliteit.

Wat kan ik doen?

Vaak realiseren we ons niet hoeveel van dat waardevolle water we in en rond het huis verbruiken. Met de waterbespaarcheck helpen we je om in een paar minuten jouw slimme watergebruik te checken. Daarnaast krijg je direct een aantal tips waarmee je heel makkelijk slim met drinkwater omgaat op een manier die bij jou past.

  • Tips op maat om snel water te besparen
  • Makkelijk en zonder investering
  • Besparen op je water én energierekening
  • Een steuntje in de rug voor de Brabantse natuur en het milieu


waterbespaarcheck

 

In Brabant verkeren we in de gelukkige omstandigheid dat het grondwater dat we oppompen, al heel schoon en van hoge kwaliteit is. Als we er zuinig op zijn en onze grondwaterbronnen goed beschermen, kan dat nog eeuwen zo blijven. Vooral de ouderdom van dit oerwater, dat tijdens zijn reis allerlei mineralen uit de bodem opneemt, is een belangrijke factor van de kwaliteit.

 

Waar komt ons kraanwater vandaan?

grondwater

Ons kraanwater vindt zijn oorsprong in de beste bronnen van Brabant. Neerslag viel als regen, sneeuw of hagel op de grond en zakte steeds dieper weg in de bodem. Op weg naar het grondwater, soms tot wel driehonderd meter diep.

Dit grondwater zit al heel lang in de grond, soms wel duizenden jaren. Het water sijpelde langzaam door de grond en is grotendeels al gezuiverd door dikke klei- en zandlagen. Bovendien zit er geen zuurstof meer in, waardoor er geen bacteriën en virussen in zitten.

 

Trots en zuinig op ons Brabantse drinkwater

Brabant Water haalt met zorg voor de natuur dat grondwater uit de bodem en maakt hier betrouwbaar drinkwater van. Daar moeten we trots én zuinig op zijn.

Check hier hoe slim jij omgaat met water

We gebruiken gemiddeld 120 liter drinkwater per dag per persoon. Buiten het huis, in het huishouden, in badkamer en wc en natuurlijk om te drinken. Wil jij weten hoe slim jij omgaat met water en waar het nóg beter kan?

Check jouw waterbespaarscore