regenton Elho
Buiten

Win een ton! Én bespaar drinkwater

De goede oude regenton! Dé eenvoudige, maar o zo effectieve manier om drinkwater te besparen. Met een regenton in je tuin benut je de kracht van regenwater en draag je bij aan het behoud van kostbaar drinkwater. Wil jij kans maken op een (regen)ton? Lees dan verder!

Of je nu een tuinliefhebber bent of gewoon bewust wilt omgaan met natuurlijke hulpbronnen: een regenton biedt enorm veel voordelen die je niet wilt missen.

Waarom drinkwater besparen met een regenton?

Ons klimaat verandert, onze zomers worden (vaker) droger en onze bevolking blijft groeien. Het gevolg? De watervraag neemt de komende jaren fors toe. De beschikbaarheid van ons dierbare drinkwater staat daardoor steeds meer onder druk. Wij maken drinkwater van grondwater. Maar we kunnen niet onbeperkt water uit de grond oppompen. We moeten daarom slimmer met ons drinkwater omgaan. Regenwater opvangen en gebruiken is een eenvoudige en effectieve manier om drinkwater te besparen. 

Gebruik regenwater

In veel gevallen kun je drinkwater gewoon vervangen door regenwater. Want regenwater is een natuurproduct en bevat minder kalk. Gebruik regenwater bijvoorbeeld voor het besproeien van je planten en bloemen. Of bij het schoonmaken van je auto, fiets, tuinmeubilair, kliko of andere spullen. Het helpt je jaarlijks honderden liters water te besparen. 

Nog een voordeel: door regenwater op te vangen voorkom je ook overbelasting van het riool na een flinke regenbui. Regenbuien die we dit jaar genoeg hebben gehad... En het is kost je niets! 

Win een ton!

Wij geven maar liefst 30 regentonnen weg! Wil jij kans maken op een duurzame regenton (waarvan je de bovenkant kan gebruiken als bloembak) en wil je daarmee honderden liters drinkwater per jaar besparen?

Stuur dan een foto in van de plek in jouw tuin, op jouw terras of jouw balkon waar de regenton perfect zou staan. Vertel ons hoe jij het regenwater gaat gebruiken. Wie weet pronk jij over een paar weken met een prachtige duurzame regenton in jouw buitenruimte!

Ik wil een ton winnen!

Meer inspiratie & tips