Een wendbare organisatie vereist wendbare werknemers. Jij bent er zelf verantwoordelijk voor dat je flexibel inzetbaar bent en blijft. En dat je dus meebeweegt met de veranderende maatschappij en de veranderende eisen die het werk aan je stelt. Brabant Water faciliteert hierbij.

In onze ontwikkelcyclus voer je ‘Het Goede Gesprek’ met je leidinggevende over je eigen inzet, over je talenten en je ambities. En ook over wat jouw afdeling te doen staat om de bedrijfsresultaten te kunnen bereiken en wat jouw bijdrage daaraan is. We investeren dan ook flink in je:

  • We bieden workshops aan om jou te helpen een gesprek tot een écht Goed Gesprek te maken.
  • Je kunt een Talenten Motivatie Analyse doen, waardoor je inzicht krijgt in je eigen drijfveren en talenten en hoe je deze kunt inzetten in je werk.
  • Je hebt een employability budget tot je beschikking van € 1.000 per drie jaar, dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld coaching, loopbaanadvisering of een oriëntatiestage.
  • Je kunt een tijdelijke opdracht vervullen. Wij maken van tijdelijke interne vacatures in eerste instantie een Tijdelijke Opdracht. Dat bied je de kans om een tijdje aan het werk te gaan en een andere functie op een nieuwe afdeling. Ideaal wanneer je je wilt oriënteren op iets anders of wanneer je bredere werkervaring wilt opdoen.
  • Er staan honderden e-learning cursussen tot je beschikking. Van excel tot zelforganisatie; van snellezen tot mindfulness.