Techniek (mbo)


​Met een mbo-techniekdiploma krijg je bij Brabant Water de kans om te werken met een product dat van levensbelang is. Daarbij kun je erop vertrouwen dat wij continu aandacht hebben voor goede werkomstandigheden, zodat je gezond en veilig kunt werken.

 

Werkterrein
Onderhoud en beheer van het waterleidingnetwerk, de waterproductiebedrijven en de bijbehorende waterwingebieden. Storingen oplossen en reparaties uitvoeren horen daar ook bij.

 

Functies      
O.a. monteur distributie (video)​, procestechnicus, onderhoudsmedewerker, monteur elektrotechniek,  projectengineer, projectstuurder (video)​ of  tekenaar.

 

   910 - Tom_1200_1800_96_144.JPGTom van de Sande, monteur
​“Mijn werk is leuk en veelzijdig; er zijn geen twee dagen hetzelfde. De ene dag werk ik in een straat waar een nieuwe hoofdleiding voor drinkwater komt en vervang ik samen met mijn collega’s alvast de woonhuisaansluitingen. Het komt ook voor dat ik een hele dag in mijn eentje op pad ben om bij klanten lekkages op te lossen of watermeters te verwisselen. Zo kom je nog eens ergens. Wat ik ook fijn vind, is dat ik bij Brabant Water de mogelijkheid krijg om me te ontwikkelen. Ik ben hier begonnen als hulpmonteur, daarna heb ik een diploma gehaald voor eerste monteur en op dit moment ben ik bezig met een opleiding waarmee ik ook projecten kan gaan aansturen. Zo’n kans grijp je natuurlijk met beide handen aan!”
413 - Antoine_1200_1800_96_144.JPGAntoine Pijpers, procestechnicus
“Ervoor zorgen dat onze drinkwaterproductiebedrijven optimaal blijven draaien, zo kun je mijn werk het beste samenvatten. Wanneer er storingen zijn, los ik ze op en ik zorg ervoor dat het noodzakelijke onderhoud wordt uitgevoerd. Ik heb een achtergrond in de energietechniek, maar heb veel aanvullende opleidingen gevolgd op het gebied van drinkwater en meet- en regeltechniek. Dat moet ook wel. Om dit werk te kunnen doen moet je van veel markten thuis zijn. Ik krijg bij Brabant Water veel vrijheid en dat vind ik prettig. Als er een probleem of storing is, is er de ruimte om daar diep in te duiken en het zelfstandig op te lossen. Zo blijft mijn werk altijd uitdagend en interessant. En het feit dat je verantwoordelijk bent voor een eerste levensbehoefte van mensen – veilig en goed drinkwater – maakt mijn baan heel bijzonder.”

 

Meer weten? 
Neem dan gerust contact op met P&O-adviseur Rick van de Meerendonk.

Pagina overzicht

Brabant Water