laarzen in de natuur

Overheden

Samen de schouders eronder
poel waterwingebied

Nieuwe Omgevingswet

Per 1 januari 2023 treedt de nieuwe Omgevingswet in werking. Hebt u de openbare drinkwatervoorziening duurzaam opgenomen in uw omgevingsplan? Wij ondersteunen graag met hulp en advies.

Naar onze hulpmiddelen

Veelgestelde vragen

Hoe kan Brabant Water mij helpen bij mijn (grond)watertaak?

Wij hebben al meer dan 100 jaar ervaring met het beheren van ons eigen grondwatermeetnet. We weten hoe we kwalitatief betrouwbare data kunnen verzamelen. Onze kennis en ervaring delen wij graag met andere grondwatermeetnetbeheerders binnen ons voorzieningsgebied. Zo vergroten we samen de kennis van het grondwatersysteem binnen onze provincie. Een publieke taak, waar zowel burgers als bedrijven van profiteren. Dat is waar wij het als maatschappelijke organisaties voor doen.

Welke rol kan Brabant Water spelen bij het ontwikkelen en beheren van een grondwatermeetnet?

​​​​​​​Wij adviseren gemeentes bij het opstellen van een meetplan. Aan de hand van dit meetplan begeleiden wij het maken van een bestek voor het aanleggen van een meetnet. Bij het aanbieden van het bestek aan de markt ondersteunen wij bij het inkoopproces. Tijdens het installeren van het meetnet zien we, namens u als opdrachtgever, toe op de uitvoering. En tenslotte beheren we het meetnet. Meer weten? Klik hier.

Kan ik (online) inzicht krijgen in mijn waterverbruik?

Met onze meetdienst WaterBewust krijgt u (dagelijks en) online inzicht in de watermeterstanden. Zijn er afwijkingen in het verbruik? Ineens een veel hoger verbruik dan normaal? Of juist plotseling geen verbruik meer? Dan krijgt hier een alarmering van. Zo zijn eventuele lekkages snel gedetecteerd. Ook hoeft u geen jaarlijkse meteropname meer te doen. Wij lezen de meterstand op afstand uit en maken op basis daarvan de jaarafrekening op.