Als maatschappelijk georiënteerde organisatie neemt Brabant Water verantwoordelijkheid voor mens, natuur en milieu. Nu en in de toekomst. We willen klanten bewust maken van watergebruik en verspilling voorkomen. We bieden diverse meetdiensten voor zakelijke klanten. Zo geven we hen inzicht in het watergebruik en geven we meldingen als er plotseling meer water afgenomen wordt dan gebruikelijk is. Dit kan namelijk op een lekkage duiden. Om zakelijke klanten inzicht te geven in het watergebruik werken we samen met verschillende meetbedrijven. Censo is één van die partijen. Brent Teijssen (Salesmanager Censo.live)  vertelt waarom de samenwerking ook voor hen waardevol is.

Klimaatverandering

“Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen waar we voor staan. Censo wil verduurzaming eenvoudiger maken en de energietransitie versnellen. Ons ultieme doel is een 100% CO2 neutraal zakelijk Nederland. Het Censo live platform helpt daarbij", vertelt Teijssen.

“We boden al inzicht in energiegebruik aan meer dan 23.000 klanten. Van inkooporganisaties en meetbedrijven tot eindgebruikers. Dankzij Brabant Water kunnen klanten via ons platform nu ook inzicht krijgen in hun watergebruik.”

Kostbare grondstof

Water is net als energie een belangrijke grondstof, die steeds kostbaarder wordt. Drinkwater is nu nog relatief goedkoop, maar het vraagt steeds meer om gezond drinkwater te produceren. Prijsstijgingen zijn daarom te verwachten.

Efficiënt gebruik van water en energie

“Veel klanten streven naar een efficiënte inzet van water en energie”, vervolgt Teijssen. “Op basis van de data in onze portal en gebruikersprofielen bieden we klanten een voorspelling voor het watergebruik van het komend jaar. We weten bijvoorbeeld wat het gemiddelde watergebruik is per vierkante meter in een kantoorpand. Klanten zien zo hoe goed of slecht ze het doen ten opzichte van dit gemiddelde. Hoe langer een klant gebruik maakt van het platform hoe betrouwbaarder de jaarlijkse voorspellingen zijn.”

"Dankzij Brabant Water kunnen klanten via ons platform nu ook inzicht krijgen in hun watergebruik."

Brent Teijssen, Salesmanager bij Censo.live

Win-win

Censo en Brabant Water delen de behoefte om bij te dragen aan een duurzame wereld. We versterken elkaar en de klant heeft het voordeel dat zowel water- als energiegebruik via één kanaal inzichtelijk is. Daarnaast weten we uit ervaring dat inzicht in verbruik leidt tot bewustwording, wat vervolgens leidt tot een waterbesparing van 2 tot 5%. Een echte win-win dus. Voor Censo, Brabant Water én vooral de eindgebruiker.