kaasmakerij

Middenbedrijf

Water als bedrijfsmiddel

Is water een belangrijk productiemiddel in uw bedrijfsproces en kunt u niet zonder? Dan is het zaak om uw watervoorziening goed op orde te hebben. Wij kunnen u daarbij helpen.

Is er voldoende (drink)water beschikbaar voor mijn bedrijfsprocessen, nu en in de toekomst? Is mijn bedrijf vrij van legionella en voldoe ik aan de wetgeving? Wat is de samenstelling van het water dat ik geleverd krijg? Vragen die zomaar kunnen oppoppen als water belangrijk is in uw bedrijf. En ook: Ga ik voldoende bewust en duurzaam om met mijn grondstoffen? Kan ik het watergebruik verminderen? Op deze pagina leest u wat wij voor u kunnen betekenen.

Veelgestelde vragen

Aan welke eisen moet mijn eigen waterinstallatie voldoen?

Wij leveren drinkwater bij u aan de watermeter. U bent zelf verantwoordelijk voor de aanleg, het beheer, het gebruik en het onderhoud van de waterleidingen en kranen binnen uw pand of op uw terrein. Maken derden gebruik van uw drinkwaterinstallatie? Dan hebt u wettelijke verplichtingen om gezond en veilig drinkwater aan te bieden. Welke dat zijn? Dat leest u hier.

Kan ik (online) inzicht krijgen in mijn waterverbruik?

Met onze meetdienst Waterbewust krijgt u (dagelijks en) online inzicht in de watermeterstanden. Zijn er afwijkingen in het verbruik? Ineens een veel hoger verbruik dan normaal? Of juist plotseling geen verbruik meer? Dan krijgt u hier een alarmering van. Zo zijn eventuele lekkages snel gedetecteerd. Ook hoeft u geen jaarlijkse meteropname meer te doen. Wij lezen de meterstand op afstand uit en maken op basis daarvan de jaarafrekening op.

Welke waterkwaliteit krijg ik geleverd?

​​​​​​Algemene informatie over de waterhardheid vindt u hier. Wilt u gedetailleerde informatie over de waterkwaliteit ten behoeve van uw bedrijfsvoering of product, stuur ons dan een e-mail met uw locatiegegevens.

Hoe voorkom ik een legionellabesmetting?

​​​​​​Staat water langere tijd stil en loopt de temperatuur van het water op tussen de 25 en 50 graden Celsius? Dan kan de legionellabacterie zich vermenigvuldigen en de veteranenziekte veroorzaken. Om te voorkomen dat mensen besmet raken met legionella heeft de overheid regels opgesteld over het spoelen van leidingen en uitvoeren van beheersplannen. Onze dochteronderneming Hydroscope weet er alles van. Zij kunnen u helpen bij legionellapreventie.

Ik vind het zonde om drinkwater te gebruiken voor bepaalde (schoonmaak)processen. Welke alternatieven zijn er?

​​​​​Wilt u water zo efficiënt mogelijk inzetten? Water hergebruiken of alternatieven zoals hemelwater inzetten waar mogelijk? Dat kan. Onze Brabant waterscan is speciaal ontwikkeld om met en voor u te bepalen hoe u het beste water gebruikt voor de juiste toepassing. Zo bespaart u op de inzet van drinkwater. Onze scan brengt eerst al uw waterstromen in beeld. Op basis daarvan adviseren wij u waar besparingskansen liggen en over de inzet van alternatieve bronnen, zoals oppervlaktewater, hemelwater of restwater. De Brabant waterscan is gratis. Lees er hier meer over.Onze beloftes

  1. Waterkwaliteit

    U krijgt van ons water dat voldoet aan strenge kwaliteitseisen.

  2. Relatiemanagement

    Uw accountmanager is uw vaste aanspreekpunt voor alle zaken die u met ons doet. U kunt rekenen op korte lijntjes, snel schakelen en inlevingsvermogen.

  3. Leveringszekerheid

    Wanneer had u voor het laatst geen water? Kunt u het zich nog herinneren? Onze leveringszekerheid is met meer dan 99% bijzonder hoog.