​​​Hebt u een wateraansluiting nodig voor uw nieuwbouwwoning of bedrijfspand? Of wilt u de bestaande aansluiting wijzigen? Dit regelt u zelf makkelijk online via mijnaansluiting.nl

U kunt in één aanvraag ook meteen uw aansluiting voor gas, elektriciteit, kabel en/of telecom regelen. De voortgang van uw aanvraag vindt u via uw account op mijnaansluiting.nl bij 'alle aanvragen'. Ook ziet u daar het telefoonnummer van onze aannemer.

Direct een wateraansluiting aanvragen via mijnaansluiting.nl

Hoe vraag ik een nieuwe (of andere) wateraansluiting aan? 

Tarieven wateraansluiting

Soort aansluiting

2023

Aansluit-kosten
exclusief btw

2023

Aansluit-kosten inclusief btw

Normale woonhuisaansluiting (1,5 m³ per uur) (Q3 2,5) € 940,00 1.024,60

Normaal appartement (1,5 m³ per uur). Prijs per watermeter 

€ 211,00
 

€ 229,99
 

Middelgrote aansluiting (3,5 m³ per uur) (Q3 6,3) €1.669,00 € 1.819,21
Grote aansluiting (10 m³ per uur) 
(Q3 16)
€2.277,00 € 2.481,93
Aansluitingen met een capaciteit groter dan Q3 16 Op aanvraag Op aanvraag

Bovenstaande tarieven zijn inclusief:

 • Het aa​nboren op de distributieleiding.
 • Maximaal 30 meter aansluitleiding vanaf de grens van het niet openbare terrein met de openbare weg. Een langere lengte is voor rekening van de aanvrager. Wij rekenen dan per 1 meter extra aansluitleiding  € 32,80 (excl. btw) (€ 35,75 incl. 9% btw). Dit geldt voor alle aansluitingen.
 • Het leveren en plaatsen van de watermeter.

  Bouwaansluiting aanvragen

  Als u een nieuw pand gaat bouwen of een bestaand pand gaat verbouwen, kunt u een bouwwateraansluiting (ook tijdelijke aansluiting genoemd) aanvragen. De tijdelijke aansluiting verplaatsen wij naar de definitieve plaats of verwijderen wij wanneer de werkzaamheden klaar zijn. Een tijdelijke (bouw)aansluiting verwijderen wij op uw verzoek gratis. Wilt u een tijdelijke aansluiting doortrekken naar een definitieve aansluiting? Dan kunt u een wijziging van de aansluiting aanvragen. Daarbij brengen wij het tarief voor het verleggen van een aansluiting in rekening.

  Tarieven bouwaansluiting

   

  2023

  exclusief btw

  2023

  inclusief btw

  Tijdelijke aansluiting  € 940,00 € 1.024,60
  Verleggen aansluiting € 601,00 € 655,09
  Prijs per m³ € 1,24 € 1,35
  Vastrecht per jaar € 69,84 € 76,13

  Geldende tarieven

  Wij hanteren de tarieven die op het moment van de uitvoering van de werkzaamheden gelden.

  Bekijk onze tarieven

  In bijzondere gevallen gelden afwijkende tarieven. Bijvoorbeeld als er werkzaamheden aan de hoofdleiding noodzakelijk zijn. De kosten van bijzondere voorzieningen, zoals weg-, spoor- of waterkruisingen, worden afzonderlijk in rekening gebracht.

  Bekijk onze aansluitvoorwaarden drinkwater

  Bekijk onze voorschriften voor plaatsing watermeter

  Meterkasten en mantelbuizen

  Voorkom vertraging, bekijk de video

  Wilt u vertraging voorkomen in het aansluitproces? Bekijk dan hieronder de informatiefilm over de eisen van de meterkast en de mantelbuizen. Zo weet u wat u kunt verwachten, hoe u zich kan voorbereiden en ziet u hoe u een aanvraag indient. 

  Bekijk video van Mijnaansluiting.nl op YouTube 

  IWUN richtlijnen

  Wilt u meer informatie en of wilt u de informatie van de video nalezen? Bekijk dan de IWUN richtlijnen voor meterkasten en mantelbuizen. U vindt hier ook specificaties voor materiaal, maatvoeringen en bouwtekeningen.

  Bekijk hier alle richtlijnen

  Veelgestelde vragen

  Ik wil voor een adres in Baarle-Hertog een aanvraag voor een aansluiting indienen via Mijnaansluiting.nl. Ik ontvang echter een foutmelding. Wat kan ik doen?

  Helaas kan Mijnaansluitingen.nl geen postcodes buiten Nederland verwerken. Dat kunnen wij op dit moment niet oplossen. Hoe vraagt u dan een nieuwe aansluiting aan, of hoe laat u dan een aansluiting wijzigen of verwijderen? Ga naar Mijnaansluitingen, maak een account aan of log in met uw e-mailadres en wachtwoord. Vervolgens selecteert u op de kaart, zo precies mogelijk, uw adres in Baarle-Hertog. Vermeld daarna bij de opmerkingen: uw straatnaam, huisnummer, postcode en woonplaats.  

  Ontvang ik een bevestiging van mijn aanvraag voor een wateraansluiting?

  U ontvangt een bevestiging waarin een nummer gemeld is. Brabant Water stuurt u geen offerte of een andere brief. Wilt u meer informatie over uw aanvraag? Vanaf tien dagen na het indienen van uw aanvraag kunt u contact opnemen met de genoemde aannemer in uw brief.