Brabant Water wil kinderen en jeugd stimuleren om meer kraanwater te drinken. Het is tenslotte de gezondste dorstlesser. Ook vinden we het belangrijk kinderen meer te leren over kraanwater. Hoe bijzonder ons vanzelfsprekende kraanwater eigenlijk is en hoe belangrijk het is hier zuinig mee om te gaan. Dit doen we met het educatieplatform Les je dorst en door kraanwater op school en in de openbare ruimte beschikbaar te maken. Ook zijn we veel aanwezig op Brabantse evenementen voor jongeren en zijn we mede organisator van het landelijke Kraanwaterdag.

Educatieplatform Les je dorst

Dit online platform richt zich op basisschoolkinderen om hun kennis over drinkwater te vergroten, hoe ze slim om kunnen gaan met drinkwater en hoe ze water kunnen besparen. Ook wordt het drinken van kraanwater in de klas leuker en makkelijker gemaakt. De site biedt lesmateriaal en gastlessen aan. Ook is er informatie voor spreekbeurten te vinden en leerzame proefjes, die kinderen zelf kunnen uitvoeren. 

Watertappunten

We vinden het belangrijk dat kinderen op zoveel mogelijk plekken kraanwater tegenkomen en beschikbaar is. Te beginnen in de klas, maar bijvoorbeeld ook in de schoolkantine, het schoolplein, bij speelplekken, stations en andere openbare plekken. 

Kraanwater drinken op scholen maakt u makkelijk en aantrekkelijk met de watertap van Brabant Water. Het helpt in de strijd tegen overgewicht en verhoogt de concentratie.

Ook interessant