Brabant Water wil de jeugd stimuleren om meer kraanwater te drinken. Het is tenslotte de meest gezonde en duurzaamste dorstlesser. Daarnaast vinden we het belangrijk om kinderen meer te leren over waar ons bijzondere kraanwater vandaan komt, waarom het zo gezond voor ze is én hoe ze er (nog) slimmer mee om kunnen gaan.

Les je dorst

Les-je-dorst

Het online educatieplatform 'Les je dorst' bevat interactief lesmateriaal voor basisschoolleerlingen van groep 1 t/m 8. Leerlingen kunnen, zowel thuis als in de klas, kennis maken met de wereld van kraanwater.

Ontdek 'Les je dorst'

Gastles

gastles-educatie

Een waterexpert bij u op school? Dat kan! Brabant Water biedt gratis interactieve gastlessen aan voor leerlingen van groep 6 t/m 8. Wij komen graag langs om onze unieke waterkennis over te brengen in de klas.

Gastles aanvragen

Nationale Kraanwaterdag

Nationale Kraanwaterdag 2024

Ieder jaar organiseren de Nederlandse drinkwaterbedrijven Nationale Kraanwaterdag in september. Wilt u (nog meer) aandacht besteden aan ons bijzondere kraanwater? Dan nodigen we u, als basisschool of bso, uit om ook deel te nemen aan deze dag. 

Nationale Kraanwaterdag

Smaakwater

smaakwater-kraanwater

Voldoende water drinken is voor veel kinderen een uitdaging. Vaak vinden kinderen de smaak van water niet lekker of saai. Maar... dat hoeft absoluut niet! Om dat te laten zien, hebben we een receptenboekje met smaakjeswater voor kids gemaakt.

Receptenboekje kids