Komt er geen of bruin water bij u uit de kraan? Of is de waterdruk lager dan u gewend bent? Dat kan komen door geplande onderhoudswerkzaamheden in de buurt of door een storing, zoals een breuk in de waterleiding.

​​​​Kijk hier voor actuele storingen en onderhoudswerkzaamheden in uw buurt.

Waterstoring melden?

Staat de storing in uw woonplaats niet op Waterstoring.nl? Bel dan ons storingsnummer 073 683 80 00  (keuze 1). Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar.

Schoonspoelen van de waterleidingen 

Brabant Water spoelt de leidingen regelmatig schoon. Door met veel druk een grote hoeveelheid water door de leidingen te pompen, komt er ijzerafzetting los van de binnenwand. Door dit doorspoelen kunt u tijdelijk water met een bruine kleur uit de kraan krijgen. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid. Lees meer over bruin water. Tijdens en vlak na de werkzaamheden kan korte tijd de druk op het waterleidingnet variëren.  

Vernieuwen van de waterleidingen

De komende jaren vernieuwen wij wijk voor wijk de waterleidingen in de diverse Brabantse gemeenten. Lees meer over de vernieuwing van ons leidingnet en wat dit voor u betekent.

Veelgestelde vragen

Er komt bruin water uit de kraan. Wat kan ik doen?

Bruin water wordt meestal veroorzaakt door geplande onderhouds-werkzaamheden in de buurt of door een piek in het waterverbruik, bijvoorbeeld bij warm weer. Een breuk in de waterleiding of andere storing  kan ook bruin of troebel water veroorzaken. Lees wat u kunt doen.