Brabant Water en Avans Academie Associate Degrees (AAAD) starten samen de ontwikkeling van een nieuwe praktijkgerichte duale ad-opleiding Engineering. Professionals worden hier vanaf september opgeleid én uitgedaagd om de technische diepgang op te zoeken. Voor Brabant Water en AAAD is het duidelijk: met deze samenwerking versterken onze expertises elkaar. Doordat we deze nieuwe opleiding met verschillende partners uit de praktijk ontwikkelen, blijven studenten, organisaties én de opleiding scherp in het steeds sneller veranderende technisch vakgebied. 

Voor Brabant Water is er zonder innovatie geen toekomst. Mooie voorbeelden hiervan zijn het onderzoek naar de mogelijkheid om drinkwater te maken van zeewater, de ontwikkeling van een digitale kopie van het meer dan 20.000 kilometer leidingnet en hergebruik van grondstoffen. Samenwerken met AAAD aan de nieuwe duale opleiding Engineering sluit dan ook heel mooi aan bij de visie van Brabant Water. Renate Rijken, directeur HRM bij Brabant Water: ‘’Wij zijn er trots op om als eerste drinkwaterbedrijf een praktijkgerichte hbo-opleiding mee te ontwikkelen en aan te kunnen bieden aan onze medewerkers. Door het volgen van deze opleiding kunnen technische professionals bijdragen aan het ontwikkelen van technische innovaties. Het is mooi en noodzakelijk om voorop te lopen als drinkwaterbedrijf én technische uitdagingen ook in de toekomst aan te blijven gaan. Dit lukt ons alleen door samen te werken met het onderwijs en andere partners.”

Anke van Lokven, adjunct directeur van Avans Academie Associate Degrees: “Wij zijn gewend om veel samen te werken met de praktijk in onze opleidingen. We merken dat dit enorm wordt gewaardeerd door bedrijven en organisaties om ons heen. Onze studenten, die na twee jaar de arbeidsmarkt op stappen, hebben tijdens de opleiding al veel ervaring opgedaan met de praktijk. Bij de duale opleiding gaan we nog een stap verder op het gebied van co-creatie. Hier worden onze partners al aan de tekentafel betrokken en bouwen we de opleiding samen. Omdat duale studenten vier dagen per week bij hun werkgever opgeleid worden en één dag bij ons op de Academie, is die nauwe samenwerking heel belangrijk. We weten inmiddels dat we zo voor alle betrokkenen de mooiste leerresultaten behalen.”

Het startschot voor de ontwikkeling van de opleiding is nu dus gegeven. In september start de eerste groep studenten. Inschrijven is nu al mogelijk via www.studielink.nl

Meer lezen over