Brabant Water heeft leverancier Pipelife uitgeroepen tot Innovatiepartner 2023. Rob van Dongen (algemeen directeur Brabant Water) reikte de Innovatieprijs uit aan Aart Jan van der Meijden (algemeen directeur Pipelife Benelux). De producent van kunststof leidingsystemen in Europa ontving de prijs, omdat zij voor ons een samenwerkingspartner zijn, die innovatief meedenkt over duurzame en innovatieve oplossingen voor onze sector.

Samenwerken aan innovatie

Innovatie is voor ons essentieel om het beste drinkwaterbedrijf te zijn voor nu én in de toekomst. Dat vraagt ook wat van onze leveranciers. Pipelife begrijpt dit als geen ander. Samen zijn wij tot meerdere innovatieve oplossingen gekomen. Toen wij op zoek waren naar een duurzame oplossing voor ons drinkwaterleidingnet, kwamen wij samen met Pipelife op het spoor van biobased waterleidingen. Dit is een waterleiding die is gemaakt van oud frituurvet, houtpulp en suikerrietresten. Eind 2022 ging de eerste biobased waterleiding in Nederland de grond in om ons drinkwaternetwerk verder te kunnen verduurzamen. Met dit project willen we de weg vrijmaken voor meer duurzame en biobased materialen in de watersector.

Ook leveren ze een belangrijk bijdrage aan het project SOFIA (Smart Operations From Intelligent Assets). Een digitale kopie van ons 18.000 kilometer lange waterleidingnet. Dankzij onder andere de modulaire sensoroplossing van Pipelife verzamelen we straks real time data over de status van ons netwerk en het water dat hier doorheen stroomt, van waterproductiebedrijf tot watermeter. Dit geeft ons actueel inzicht en ongelooflijk veel informatie waarmee onze werkprocessen verder kunnen optimaliseren.

Aart Jan van der Meijden: “Wij zijn ontzettend trots dat wij de Innovatieprijs 2023 in ontvangst mochten nemen. We hebben gezamenlijke uitdagingen en gaan die echt samen aan. Deze prijs is voor mij en mijn collega’s de bevestiging dat we samen stappen zetten op het gebied van innovatie.”

Innovatieprijs Brabant Water

Innovatie is voor ons de aanjager voor veranderingen. Het stelt ons in staat om te groeien als bedrijf en passende antwoorden te vinden op onze opgaven. Met de Innovatieprijs willen wij leveranciers motiveren om met ons samen te werken, mee te denken, te experimenteren en die extra stap te zetten in innovatie en technologieontwikkeling om ons als waterbedrijf toekomstbestendig maken. De Innovatieprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een leverancier die zich getoond heeft als goede samenwerkingspartner op het gebied van innovatie.

Meer lezen over