Op woensdag 1 juni vond Dialoogtafel Zuid van de 'Toekomst van ons drinkwater' plaats. Rob van Dongen (algemeen directeur Brabant Water), Annette Ottolini (algemeen directeur Evides waterbedrijf) en  Joyce Nelissen (directeur-bestuurder WML) namen plaats aan de blauwe tafel.

Onder leiding van Maarten Bouwhuis gingen zij in gesprek met verschillende stakeholders van binnen en buiten de regio over de uitdagingen die zij tegenkomen in de praktijk. Ter sprake kwamen innovaties binnen de drinkwatersector, de Maas die als drinkwaterbron onder druk staat en de zoetwaterbeschikbaarheid. Hierbij was ook aandacht voor wat de gezamenlijke bouwstenen voor succes zijn en werden enkele mooie voorbeelden en pilots toegelicht.

Dialoogtafel gemist? 

Privacybeleid

Voor het bekijken van video's dient u marketing-cookies te accepteren.

Brabant werkt aan een innovatieve watertoekomst

Het Brabantse watersysteem piept en kraakt. En dus wordt er in de provincie hard gewerkt aan innovatieve oplossingen. Daarbij kunnen we ook leren van andere landen, zo zien we bij de eerste dialoogtafel in de Regio Zuid.

Nee, directe zorgen zijn er nog niet, benadrukt Brabant Water-directeur Rob van Dongen. “Maar het moment dat we misschien niet meer voldoende water kunnen leveren komt dichterbij, doordat de prognoses steeds krapper worden en de provincie geen nieuwe vergunningen meer kan geven. Dat laatste begrijpen we, maar we moeten dus op zoek naar oplossingen.” 

Benieuwd naar het volledige artikel? Ga dan naar: Brabant werkt aan een innovatieve watertoekomst | Toekomst van ons drinkwater.