Woensdag 27 september 2023 is het weer zover: Nationale Kraanwaterdag! Deze dag staat volop in het teken van kraanwater. Hoe wordt het gemaakt? Waarom is het zo gezond? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat kinderen meer water drinken? En hoe kunnen we er (nog) slimmer mee omgaan? Deze vragen worden allemaal beantwoord in interactieve lessen die door Brabant Water experts of door leerkrachten zelf worden gegeven op basisscholen en bso’s door heel Brabant.

Over Nationale Kraanwaterdag

Voldoende (goed!) water drinken is erg belangrijk, maar kinderen zijn zich hier niet altijd van bewust. Om kinderen bewust te maken van het belang van water drinken voor hun gezondheid én van de goede kwaliteit drinkwater in Nederland, wordt Nationale Kraanwaterdag georganiseerd. Samen met de andere tien Nederlandse drinkwaterbedrijven besteden we deze dag aandacht aan het thema: water uit de kraan, goed gedaan!

Gratis lesmateriaal

Alle basisscholen en bso’s kunnen meedoen aan Nationale Kraanwaterdag en gebruikmaken van het gratis digitale lespakket. Het educatieve materiaal wordt aangeboden op drie niveaus: groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8. In deze lessen ontdekken kinderen waar ons kraanwater vandaan komt, waarom het een gezonde dorstlesser is en hoe ze er (nog) slimmer mee om kunnen gaan. Bovendien is voldoende water drinken belangrijk voor de concentratie, vermindert het de kans op hoofdpijn en verbetert het de sportprestaties.

Meld je nu aan voor Nationale Kraanwaterdag

Ben jij óf ken jij iemand die deze dag niet mag missen? Ontdek dan meer op www.kraanwaterdag.nl óf meld je meteen aan!

Meld je hier aan